ПРОДОВЖУЮТЬСЯ ОНЛАЙН ЗАСІДАННЯ КАФЕДР ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ: Є ЦІЛІ – БУДЕ Й РЕЗУЛЬТАТ!

27 квітня 2020 року
м. Київ, НУБіП України, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 

        В теперішній час інтернет міцно увійшов в життя людей, будучи не тільки джерелом інформації, але й засобом комунікації. Можна сміливо стверджувати, що з моменту його появи світ набув зовсім нового рівня розвитку з величезним віртуальним простором для роботи, спілкування та обміну інформацією.

Чергове засідання викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК провели за своїми домашніми улюбленцями – комп’ютерами та ноутбуками. І хто б міг з нас подумати, що ще недавно ми так ревностно відносилися до студентів, деякі з яких не розлучаються зі своїми смартфонами навіть вночі.
Зараз ми всі в один голос можемо сказати, що відеоконференції на базі різних платформ  – це сучасно, зручно і швидко. До того ж, психологи радять спілкуватися навіть через інтернет, бо це буде корисним для нас усіх.

      Наше віртуальне засідання кафедри - це своєрідні ліки для душі. Ми відчуваємо, що стан кожного з нас покращується і додає нам впевненості в тому, що якщо є цілі, то обов’язково буде результат.

На порядок денний засідання кафедри були винесені такі питання:
1. Результати екзаменаційної сесії у студентів спеціальності «Харчові технології» 2 курсу скороченого терміну навчання.
2. Керівництво і консультування дипломних проектів. 
3. Підготовка до Дня відкритих дверей.
4. Стан успішності студентів 1-3 курсів в умовах дистанційного навчання.
5. Наповнення сторінки факультету у фейсбуці.
6.Різне.

    Тож по першому питанню доповіла старший викладач Зінаїда Бурова і повідомила, що всі студенти успішно склали екзамен з дисципліни «Фізико-хімічні та технічні основи холодильних процесів». В розрізі цього питання було запропоновано всім викладачам кафедри надати інформацію в деканат щодо відсутності зв’язку зі студентами, які вивчають дисципліни, що викладаються кафедрою.

     «Питання керівництва і консультування дипломних проектів у студентів-скорочеників спеціальності «Харчові технології» є надзвичайно важливим, бо такого сценарію ще місяць назад ніхто не міг і придумати. Але ми всі сподіваємося, що спільними зусиллями робота буде виконана вчасно і студенти, і ми, викладачі, зможемо в кінці видихнути на повні груди», - такими словами підбадьорив колектив кафедри доцент Володимир Василів. Ніхто не сумнівається, що так і буде, адже ми всі одна дружня родина і наш обов’язок допомогти студентам, особливо в умовах карантину. 

     Надзвичайно важливе питання, яке обговорювалося у віртуальному вимірі, це питання профорієнтаційної роботи, одним з видів яких є День відкритих дверей в університеті. Доцент Михайло Муштрук запропонував всім викладачам кафедри надіслати абітурієнтам, знайомим рекламні матеріали про спеціальності на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Адже дуже скоро - 7 травня в онлайн режимі на факультеті відбудеться цей захід. З цього приводу у фейсбуці створено сторінку факультету, яку необхідно наповнювати матеріалами і запрошеннями для вступу на наш факультет. Необхідно щоб усі викладачі долучилися до цієї роботи.

     А професор Ігор Паламарчук запропонував надати таку інформацію учням Малої академії наук у Вінниці, з якою підтримує безпосередній контакт. Тому маємо надію на прибуття в наші лави нових студентів в цьому році.

   До четвертого питання порядку денного засідання кафедри «Стан успішності студентів 1-3 курсів в умовах дистанційного навчання» долучився доцент Віктор Сарана, який запропонував більш тісно працювати з студентами цих курсів, щоб вони без заборгованостей підійшли до залікової і екзаменаційної сесій, які вже не за горами. Тому цілі поставлені і будемо шукати шляхи для отримання позитивного результату.

    Асистент, молодий та енергійний Максим Гудзенко запропонував викладачам кафедри для розрядки влаштувати шаховий турнір серед викладачів кафедри. За його ініціативи вже й шахову таблицю сформовано, тож скоро чекайте нових новин зі спортивного життя наших викладачів, двоє з яких Ігор Паламарчук та Максим Гудзенко відомі всьому університету по різних шахових турнірах.

    Я також підтримала цю ініціативу, заодно згадаю свої молоді роки, коли вчилася грати в цю інтелектуальну гру. 

    Але найголовніше, щоб наше віртуальне спілкування чим швидше перейшло у зустріч, бо все повинно бути в міру. Особисто для мене віртуальне спілкування має більше плюсів, ніж мінусів. Говорити про те, що воно тільки шкодить, не доводиться. Насправді, будь-які ліки можуть зашкодити, якщо вони використовуються у неправильних кількостях, як і будь-яка отрута може вилікувати, якщо використовується у правильних дозах.

   Пам'ятайте! Результат віртуального спілкування залежить від того, у яких цілях людина його використовує, і який хоче отримати результат. А ми націлені тільки на позитивні результати, наш шлях прямує до перемог, незважаючи на обставини, що склалися.

Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і обладнання
  переробки продукції АПК
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook