Підведення підсумків вивченого матеріалу з дисципліни «Операційний менеджмент»

25 квітня 2020 року

   Перед початком екзаменаційної сесії завідувачка кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Лідія Василівна Шинкарук та кандидат економічних наук, доцент кафедри Тетяна Олексіївна Власенко провели підсумкові заняття з Операційного менеджменту зі студентами 4 курсу аграрного менеджменту.

   У зв’язку з карантином навчання студентів відбувалося в дистанційному форматі. На навчальному порталі НУБіП України за програмою навчальної дисципліни «Операційний менеджмент» (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2045) студенти мали можливість опрацювати лекційний матеріал, проходити електронне тестування, розв’язувати задачі, висловлювати свої думки через есе та розрахувати операційний цикл виробництва в галузі рослинництва за концепцією «Lean production». Суть даної концепції полягає в оптимізації бізнес-процесів за рахунок максимальної орієнтації на інтереси та потреби споживача з врахуванням мотивації кожного працівника.
 
 
 
   Впровадження методології «Lean production» в виробничий процес дозволяє вирішити цілу низку основних проблем, які постають перед аграріями: досягти високої якості продукції рослинництва при мінімальних витратах, скоротити терміни етапів виробництва, уникнути надвиробництво, врегулювати питання логістики. Враховуючи те, що робота в командах відбувалась дистанційно, студенти впорались на відмінно з поставленим завданням та відобразили свої розрахунки виробничого циклу.
   Можливість спілкування «викладач-студент» відбувалися через створений чат групи в додатку Viber та у режимі online конференцій за допомогою платформи Zoom.
 
   В процесі навчання студенти були активні та готові до спілкування. Поділимось думкою Тетяни Васильчук, яка вважає, що будь-яке спілкування в сучасних умовах приносить неабияку насолоду, особливо коли це спілкування приносить ще й користь. Під час online конференцій їй сподобалось те, що за короткий час студенти встигають зробити все, що заплановано, бо викладачі професійно наголошували на головні аспекти, які без їх допомоги студентові важко засвоїти. Тому в ході такої співпраці не існувало поглиначів часу. Також Тетяна зазначила, що незважаючи на те, що студенти знаходяться в різних куточках країни, наш зв’язок з викладачами зміцнився і контакт навіть кращий, ніж в аудиторіях. На її думку це через те, що ми всі розуміємо ситуацію, в якій знаходимось, адже під час карантину у всіх відбулась переоцінка потреб і можливостей.
   На думку Ольги Галиці студентство при вивчені курсу «Операційний менеджмент» розширили свої знання по плануванню та проектуванню операційного процесу підприємства, більш детально зупиняючись на питаннях управління проектами та матеріальними ресурсами в рамках виробничого процесу організації. Після завершення ознайомлення із лекційним матеріалом студенти мали змогу дізнатись про практичне застосування теоретичного матеріалу та під чуйним керівництвом викладачів розв’язували задачі, передбачені програмою навчальної дисципліни. Лекції проходили у дуже теплій, дружній та домашній атмосфері. Кожного онлайн занять студенти мали можливість задавати уточнюючі запитання та отримувати на них чітку та змістовну відповідь. Окремо вдячні Лідії Василівні Шинкарук та Тетяні Олексіївні Власенко за проведену роботу під час навчального процесу, організацію online конференцій та набуття практичних навичок використання принципів лін-мислення при виробництві зернових.
 
   На останок Лідія Василівна побажала студентам міцного здоров’я, удачі, терпіння, наснаги та успішного закінчення навчання. Наголосила не зупинятись на досягненому, вступати до магістратури на освітню програму «Управління інвестиційної діяльністю та міжнародними проектами» та рухатись до високих результатів. За словами завідувачки кафедри, саме це дозволить майбутнім проектним менеджерам із університетських стін одразу потрапити на високооплачувану й затребувану роботу з набутими знаннями під час навчання в НУБіП України. 
 
Лідія Шинкарук,
завідувачка кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту
Тетяна Васильчук,
ФАМ 4 курс 4 група
Ольга Галиця,
ФАМ 4 курс 3 група
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook