Оперативний штаб: дотримуємося санітарно-епідеміологічних вимог та готуємося до екзаменаційної сесії

21 квітня 2020 року
     21 квітня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання Оперативного штабу. Відкриваючи його, ректор зазначив, що на цьому тижні урядом буде прийнято рішення щодо можливого подовження режиму надзвичайної ситуації, карантину. Проте не виключено, що закінчення навчального року для студентів випускних курсів (екзаменаційна сесія, захист дипломних проектів) відбуватиметься в звичній очній формі, тому до цього треба бути готовими. Разом з тим, університет технічно та у правовому полі підходить до завершення навчального семестру, проведення весняної сесії в дистанційному режимі.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на оформленні договорів на виконання наукових досліджень, забезпеченні онлайн передзахистів дисертаційних робіт, формуванню спеціалізованих вчених рад, квартальної звітності з виконання науково-дослідних робіт. Також розглядається звіт за реалізацію програми енергозбереження, а сьогодні відбудеться засідання кадрової комісії, де розглядатимуться питання оновлення штатних посад науково-педагогічних працівників та проведення конкурсів на заміщення вакантних посад.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про результати аналізу вартості навчання, прогноз наповнення спеціального фонду, закупівлі обладнання для навчальних потреб. Також вчені університету спільно з німецькими колегами подали заявку на участі в двох тендерах на наукові дослідження.
     Начальник відділу комплексної безпеки і охорони Василь Моісєєв доповів про посилений режим охорони об’єктів університету.

     Директор студентського містечка Сергій Стецюк проінформував, що в гуртожитках відремонтовано більше 70 кімнат для студентів нового набору і ще 28 в роботі. Меблевий цех активно виробляє меблі для відремонтованих кімнат в гуртожитку №11.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про ремонтні роботи – у гуртожитку №2 приступають до ремонтів місць загального користування, йде переміщення служб в господарський корпус, на спортивному майданчику біля другого гуртожитку завершені підготовчі роботи для укладки штучного покриття.
     Учений секретар Оксана Барановська повідомила про організацію документообігу в університеті на період карантину.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів, що де-факто в університеті на факультетах конструювання і дизайну, аграрного менеджменту, харчових технологій та управління якістю продукції АПК розпочалася екзаменаційна сесія. За інформацією директорів ННІ та деканів факультетів минулого тижня було проведено 92% занять від розкладу, участь в яких онлайн взяли 83% студентів. Кожен структурний підрозділ для своєї спеціальності готує проведення Дня відкритих дверей. Цього тижня також онлайн буде організована атестація педагогічних працівників університету. Предметні комісії перевіряють роботи учасників І туру олімпіади для вступу в університет і як тільки будуть відомі результати – опублікуємо на офіційному сайті. Також за інформацією керівників структурних підрозділів серед студентів та співробітників випадків захворювання на коронавірусну хворобу не зафіксовано.

     Підбиваючи підсумки засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Усім – дотримуватися санітарно-епідеміологічних вимог. Сергію Кваші – контролювати навчальний процес, організовувати проведення весняної екзаменаційної сесії в дистанційному режимі, внести пропозиції щодо проведення ІІ етапу олімпіади для вступу в університет. Ігорю Ібатулліну – створити консультативну групу щодо мінімізації кліматичних умов для посівів в навчально-дослідних господарствах, проаналізувати кадрову ситуацію. Валерію Іщенку – продовжити реалізацію програми озеленення, організувати постійний полив, контролювати ремонтні роботи в гуртожитках. Вадиму Ткачуку – дослідити вартість навчання в інших закладах вищої освіти, продовжити режим економії коштів, контролювати навчальний процес та соціально-побутові умови іноземних громадян, спільно з дирекціями та деканатами надавати допомогу студентам, що проживають в гуртожитках і потребують додаткової уваги.

     Були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook