Досвід дистанційного навчання кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин

10 квітня 2020 року
Кафедра інтегрованого захисту та карантину рослин

Досвід дистанційного навчання кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин
 

Методичне забезпечення викладання дисциплін «Хімічний захист рослин», «Кліщі та нематоди», «Фізіологічні зміни в живих організмах при застосуванні ЗЗР» доцентом кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин Л. Бондаревою забезпечено дистанційною формою організації навчання на платформі https://elearn.nubip.edu.ua.
Вже з 12 березня 2020 р. студенти в повному обсязі проходять усі види навчальної діяльності, від лекцій до контролю знань за допомогою електронних курсів з цих дисциплін. 
Доцентом Л. Бондаревою були розроблені покрокові інструкції до кожної теми дисципліни, які застосовуються у навчальному процесі з 2017 року та постійно оновлюються. Студенти виконують практичні та самостійні роботи і надсилають їх на перевірку. Такий спосіб організації навчання для студентів є повністю звичним, оскільки ще з першого заняття поточного семестру вони були приєднані на електронні курси і систематично здійснювали підготовку до занять.
Статистика активності студентів є яскравим та беззаперечним свідченням ефективності та зручності обраного дистанційного навчання. 
Зокрема, з 27 березня по 4 квітня 2020 року, бакалаври 3 курсу і магістри першого року навчання спеціальності «Захист і карантин рослин» успішно здали останню практичну роботу з усіх дисциплін до модуля 1, виконали самостійні роботи і  написали підсумковий тест до модуля. Цьому підтвердженням є результати тестування, де більшість студентів отримала високі бали.
З метою виявлення у студентів труднощів у процесі дистанційного навчання, викладач Леся Бондарева постійно знаходиться в переписці на форумі електронних курсів.
 
 
 
 

Бажаю усім здоров’я і успішного завершення навчання.

Підготувала доцент
Л. Бондарева
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook