Одинадцятикласниця Марія Жишко мріє навчатися в НУБіП України за освітньою програмою «Соціальна робота»

12 квітня 2020 року
  • Розкажіть, будь ласка, про себе…

     – Моє прізвище та ім’я Жижко Марія, мені 17 років. У 2020 р. я закінчую школу Северинівського НВК «ЗОШ 1-3 ст. – ДНЗ». На разі я є заступником президента школи та членом учнівського самоврядування і активним учасником у житті школи. Моє хобі – писати вірші, есе та нариси. Відвідую танцювальний гурток і полюбляю співати, особливо народні пісні. Також маю перемоги на районних, обласних і всеукраїнських конкурсах, здебільшого це творчі конкурси, де можна відкрити себе.

  • Чому вирішили продовжити навчання і здобути вищу освіту?

     – Як на мене, вища освіта дає більші перспективи для розвитку майбутнього і вона більш широко готує нас до обраної нами професії. Думаю, що не варто приховувати й матеріальну сторону вищої освіти, адже саме вища освіта дає більші шанси влаштуватись на престижну й високооплачувану роботу з кар’єрними сходинками.

  • Які переваги НУБіП стали вирішальним у виборі закладу вищої освіти?

     – По-перше, цей університет має відмінну, як на мене, репутацію серед інших закладів вищої освіти. По-друге, на вибір вплинуло також престижність ЗВО. По-третє, наявність програми, якій я віддаю перевагу. По-четверте, рівень викладацького складу. По-п’яте, вартість та форми навчання. По-шосте, хороші відгуки студентів цього закладу. По-сьоме, зручність розташування та сприятливі умови в гуртожитку.

  • Чому Вас цікавить «Соціальна робота»?

     – Спеціальність «Соціальна робота» я обрала ще три роки тому. Я розумію, що соціальний працівник – це непроста професія, але вона впливає на стан душі нашої душі і також допомагає знайти себе іншим людям. Знаю, щоб стати дійсно кваліфікованим фахівцем цієї галузі, то потрібно наполегливо навчатись, працювати, а головне любити свою роботу. Мабуть, однією з головних причин вибору цього напрямку є бажання поліпшити духовний стан людини і загартовувати її зсередини, навчати людей переборювати труднощі і страхи, адже в світі багато зла, перешкод і зрад, які можуть зламати нас.

  • Звідки дізналися про наш університет та про програму «Соціальна робота»?

     – Про НУБіП, а в тому числі й про спеціальність я дізналась від студентки гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Соціальна робота» першого курсу Косяченко Влади. Ця студентка розповідає мені про насичене, різностороннє й цікаве життя факультету. Завдяки її розповідям в мені виникає ще більше бажання вступати до вашого університету на спеціальність «Соціальна робота».

  • Поділіться із нашими читачами своєю мрією.

     – Я маю безліч мрій і цілей, але наразі моя мрія полягає, мабуть, як й інших випускників шкіл, у тому, щоб вступити до омріяного ЗВО на обраний факультет. Думаю, з відповідей зрозуміло, що моїм омріяним навчальним закладом є саме Національний університет біоресурсів і природокористування України. А в подальшому хочу отримати давно бажану професію і роботу, адже відчуваю, що праця з людьми – це моє. Погодьтесь, що головне знайти себе й реалізуватися в житті. Тож бажаю Вам і собі успіху. Сподіваюсь до скорих зустрічей у вашому університеті, адже мрії мають здійснюватись.

 

Розмову у дистанційному режимі вели Влада Косяченко,
студентка 1-го курсу освітньої програми «Соціальна робота»
та в.о. завідувача кафедри соціальної роботи та реабілітації
Ірина Сопівник

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook