СТУДЕНТИ 7 ГРУПИ ПЕРОГО КУРСУ – ПРО БУДНІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

8 квітня 2020 року

«Карантин – це не канікули!» Саме такого лозунгу дотримуються студенти першого курсу 7 групи факультету ветеринарної медицини. Під час карантину кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. В. Г. Касьяненка, проводить дистанційне навчання на платформі ELEARN для студентів-ветеринарів 1-го курсу. За період карантину на курсі «Анатомія свійських тварин» студенти мають опрацювати теми: «Органи дихання в світлі їх розвитку і функції. Загальні принципи будови і функції органів дихання свійських тварин», «Органи сечовиділення у світлі філо- та онтогнезу. Нефрон. Прості та складні нирки. Загальна характеристика будови органів сечовиділення свійських тварин», «Органи чуття як рецепторні апарати аналізаторів зовнішнього середовища та джерело пізнання навколишнього середовища», «Особливості будови органів птахів».

Ми вирішили опитати деяких студентів 7групи1 курсу, як у них проходять будні дистанційного навчання.

- Представтесь, будь ласка, та розкажіть чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

– Доброго дня! Мене звуть Олена Чугаєвська, я студентка 7 групи першого курсу факультету ветеринарної медицини. З початком карантину усі студенти занепокоїлися: як далі проходитиме їхнє навчання. На щастя, у нашого університету є власний портал – elearn, який дозволяє кожному мати вільний доступ до інформації по кожному предмету. Тому зараз всі студенти НУБІП не байдикують, а засвоюють матеріал дистанційно. Щодо дисципліни «Анатомія свійських тварин», то лекції викладені доступно та зрозуміло, з додатковими презентаціями та схемами. Лабораторні роботи засвоюються важче, адже легше, коли препарат розглядаєш в лабораторії з поясненням викладача. Якщо у мене виникають питання, чуйні викладачі допомагають знайти відповідь. Тому я залишаюся вдома та засвоюю матеріал дистанційно.

- Анно, ви, як староста, що можете сказати про вивчення анатомії дистанційно та про роботу групи в цілому під час карантину?

– Ми всі розуміємо, що анатомія – це скелет медицини, зокрема й ветеринарії. І тому всі студенти факультету ветеринарної медицини, про цю дисципліну не забуваємо, а детально опрацьовуємо. Електронний навчальний курс з предмету «Анатомія свійських тварин (АСТ)» гарно та зручно сконструйований. На цьому курсу є доступ до лекційного та лабораторного матеріалу зі схемами, малюнками, презентаціями та відео. Це дає можливість краще закріпити опрацьований матеріал, оскільки не має змоги вивчати теми на препаратах. Якщо виникають якісь додаткові питання, то я пишу до нашого викладача з анатомії – Друзь Наталії Віталіївні, яка завжди відповідає на них та «прояснює небо». Група відповідально поставилася до карантину та його вимог. Щодо роботи на курсі АСТ, то група працює у повному складі (100 %), 90% з яких вчасно здають всі завдання та модулі. З точністю можу гарантувати, що і надалі група з розумінням поставиться до вимог, що будуть висвітлені під час дистанційного навчання та карантину в цілому. Зараз налаштовуємося на дистанційну здачу сесії. Хоч і важко уявити, як це буде проходити, але не хвилюємось, адже 24/7 консультуємось з викладачами.

- Представтесь, будь ласка, та розкажіть, як у вас проходить карантин?

– Я, Костенко Марія, студентка 7 групи першого курсу факультету ветеринарної медицини. Під час карантину знаходжусь вдома. Дистанційне навчання проходить добре, але є і деякі складності. Хочу сказати, що коли тільки-но повідомили про початок карантину і введення онлайн-навчання, я скептично до цього поставилася, адже маю поганий досвід з іншого університету в минулому, але НУБіП приємно вразив: майже з кожної дисципліни ми маємо якісні і зрозумілі матеріали для самоопрацювання, тести для контролю знань і тому подібне, а головне онлайн-контакт з більшістю викладачами, маючи змогу задати питання і отримати певні уточнення щодо завдань та пояснення. В день на навчання йде набагато більше часу, адже самому без викладача все-таки більш важко в повній мірі зрозуміти та опрацювати весь матеріал. Особливо складно з анатомією, оскільки без наочних препаратів вивчення цієї дисципліни практично неможливе, але відеоматеріали рятують, хоч і не є повноцінною заміною. Сподіваюсь, що скоро карантин закінчиться, і ми повернемось до звичайного режиму навчання.

- Представтесь. Як проходить дистанційне навчання? Чим займаєтесь у вільний час?

– Доброго дня. Я, Тесленко Валентин, студент 7 групи. Весь період карантину проводжу вдома, адже це так важливо не наражати не тільки себе, а й інших на небезпеку. Адаптуватися до дистанційного навчання було досить нелегко, але з часом починаєш звикати. Завдання бувають досить тяжкі, особливо коли вони пов’язані із практичною частиною вивчення дисципліни, але викладачі завжди допомагають. Ельорн відвідую регулярно, намагаюсь робити вправи не менше 4 годин на день. Час виконання звісно ж залежить від складності, тому доводиться іноді не менше 8 годин робити їх. Все ж таки, вихідні дні я проводжу більшість часу за відпочинком: читаю улюблену книгу, дивлюсь фільм або серіал та займаюсь спортом.


Розмову вела старший викладач
кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин
ім. акад. В. Г. Касьяненка
Наталія Друзь

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook