Дистанційне навчання магістрів: на кафедрі терапії і клінічної діагностики використовуються різні платформи для online-занять

7 квітня 2020 року

     Керуючись нормативними документами МОН і НУБіП України, ось уже упродовж четвертого тижня співробітники кафедри терапії і клінічної діагностики проводять дистанційне навчання студентів факультету ветеринарної медицини. Не виключенням є й освітній процес для студентів ОС «Магістр», зокрема з дисципліни «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб жуйних», викладання якої здійснює завідувач кафедри В. Костенко.

     Атестований електронний навчальний курс для цієї дисципліни на платформі Elearn вже тривалий час використовується як додаток до аудиторних занять. Однак, в умовах запроваджених карантинних обмежень, забезпечувати неперервність освітнього процесу можливо лише дистанційно, завдяки розробленому ЕНК.
    Цей курс містить всю необхідну для студентів інформацію, зокрема теоретичний матеріал лекцій, презентації, методичні вказівки та завдання до виконання лабораторних і самостійних робіт, цікаві відеоролики тощо. В умовах карантину щопонеділка до форуму EНК надсилається перелік завдань, які студентам необхідно опрацювати упродовж поточного тижня.
     У запропонованому ЕНК є вичерпна інформація для якісного оволодіння знаннями: рекомендована навчальна література, інтернет джерела та електронні варіанти підручників і посібників. Також у запропонованих видах діяльності наведено вичерпне пояснення того, що потрібно виконати студенту.
     Комунікації під час дистанційного навчання передбачають текстове спілкування на форумі, індивідуальні повідомлення, рецензування лабораторних та самостійних робіт, а також повідомлення через електронну пошту.
     Однак, з часом виявилось, що дистанційне навчання не може обмежуватися лише опрацюванням теоретичного матеріалу і індивідуальним виконанням певних завдань, а конче необхідне періодичне online-спілкування викладача зі студентами. З врахуванням цього, гарним доповненням, до зазначеної форми дистанційного навчання в період карантину виказали себе різні сервіси онлайн-конференцій для проведення живого спілкування в групах Тому, паралельно з ЕНК досить успішно сьогодні використовується платформа Zoom, зокрема її безкоштовна версія. Студенти в захваті від можливості такого online-спілкування та отримання знань, адже при цьому вони мають змогу за допомогою смартфонів, планшетів чи комп’ютерів безпосередньо задавати питання і коментувати матеріал лекційних і лабораторних занять.
 
 
     Слід зауважити, що дистанційне навчання – це не просто формальність, а необхідність, спричинена сучасними викликами пандемії, які ми обов’язково подолаємо. Для цього у нас є всі необхідні умови. 
 
Завідувач кафедри терапії і клінічної діагностики В. Костенко
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook