Усе життя - театр, навіть в карантин

27 березня 2020 року

 

                27 березня – Міжнародний день театру. Цю дату для святкування було запропоновано у 1961 році Міжнародним інститутом театру, оскільки, за переказами, прем'єра першої театральної вистави у Стародавньому Римі відбулася саме 27 березня. До відзначення такого дня доклав зусиль Жан Кокто, театральний діяч і актор з Франції, котрий оголосив сповіщення про таку урочистість 1962 року.

         Цьогоріч Міжнародний день театру вперше проходить без публіки. Дехто із служителів Мельпомени жартує, що сприймає це як життєву драму, яка змушує пристосовуватися до умов карантину.

         Пристосувалися до таких умов і учасники народного театру «Березіль» під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Наталії Тітенко. Дистанційні заняття театр проводить за звичним розкладом, виконуючи завдання керівника: це і перегляди та онлайн-обговорення записів вистав, іспитів з акторської майстерності професійних вишів, і дистанційні майстер-класи, і групові тренування на платформі ZOOM.

         А замість вистави, яку театр планував показати на сцені нашого університету 27 березня, актори на карантині відзняли ось такий фільм : 

        

      Насолоджуйтесь!

Ірина Майданюк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook