Організація освітнього процесу в Бережанському агротехнічному інституті на період карантину

29 березня 2020 року

 

6   Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. «Про введення карантину в Україні» та наказу директора ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» за  № 10 від 11 березня 2020 р. «Про заходи у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» у зв’язку з оголошенням карантину», навчання студентів нашого закладу проводиться у дистанційній формі. 

 

1 32 3   23   Сучасні комунікаційні системи надають нам можливості спілкуватися за будь-яких обставин.

3 245   Навчально-інформаційний портал інституту функціонує на базі платформи Мооdlе, забезпечує програмно-технологічні засоби для розроблення й використання повних навчальних електронних курсів дисциплін, а саме: повнотекстових матеріалів лекцій, презентацій лекційних занять, практичних, лабораторних, самостійних, додаткових занять та системи контролю засвоєння знань (тематичного, модульного й підсумкового). З переліком електронних навчальних курсів, викладання яких забезпечуть кафедри у другому семестрі 2019-2020 навчального року, можна ознайомитись за посиланням http://nip.bati.ber.te.ua.

167   Перехід на дистанційну форму навчання студенти і викладачі інституту сприйняли з розумінням, адже всі дисципліни мають електронні навчальні курси на порталі, а здобувачі освіти добре знайомі з принципом роботи платформи «Moodle» і без особливих складностей вивчають лекційний матеріал і виконують практичні (семінарські) роботи.

1123   Для забезпечення ефективного освітнього процесу сформовано та доведено студентам графік навчальних занять.

   Науково-педагогічними працівниками налагоджено зворотній зв’язок зі студентами, підтримку комунікацій через форум електронного курсу, електронну пошту, Skype, Viber, Messenger, WhatsApp; створення груп у соцмережах, де здобувачі освіти мають можливість у режимі онлайн одержати консультацію безпосередньо від викладачів.

   Як свідчать дані аналітики, вжиті заходи дозволили значно активізувати діяльність студентів, забезпечити продовження навчального процесу та зворотного зв’язку між викладачами і здобувачами вищої освіти.

    Крім того викладачі мають можливість промоніторити стан здоров’я студентів, поспілкуватись з ними, підтримати, проконсультувати з різних питань, а також при потребі використати гнучкий графік занять.

45   На період карантину всі кафедри склали плани роботи, крім того кожен НПП склав свій індивідуальний графік, де враховані як навчальна, так і наукова, методична, організаційна роботи. Особлива увага приділяється підтримці і поширенні контактів із потенційними вступниками.

1   Відповідно до розпорядження директора, декани факультетів, завідувачі кафедр, навчальний відділ, відділ навчально – науково – інноваційної діяльності проводять постійний моніторинг дистанційної роботи викладачів і студентів, вирішуючи по мірі необхідності і можливості організаційні та технічні питання.

    Сподіваємося, що дистанційне навчання триватиме не довго, і ми вже скоро зустрінемося з нашими студентами в навчальних аудиторіях.

 

Степанія Білик,
заступниця директора з навчальної та
навчально-методичної роботи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook