Міжнародний день театру

27 березня 2020 року

 
Шекспір сказав: 
“Світ – театр і ми всі в ньому актори”.
А Сковорода ще доповнив:
“І кожен грає ту роль, на яку його поставили»

Театр – це фабрика емоцій. З цієї фразою важко сперечатися. Адже кожен, хто хоча б раз був на виставі, байдужим до цього виду мистецтва не залишиться. Когось дійство на сцені вражає до глибини душі, а гра акторів змушує плакати чи сміятися, когось дивуватися, аплодувати, вимовляти такі любі вуху кожного актора слова: «браво», «на біс». Головне, що байдужим рідко хто залишається.

Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня з 1962 року. Він був заснований у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру (MIT) при ЮНЕСКО. Діяльність MIT, згідно з його статутом, має бути направлена на «зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу».

Перші театри з’явились в Греції, згодом в Китаї, Індії, а в X столітті з’являються зачатки Європейського театру. Слово “театр” походить від грецького «theatron», і означає місце для видовищ, а також місце, призначене для показу драматичних творів мистецтва перед публікою.

У давній Греції театр став формуватися як мистецтво, встановлювалися чіткі визначення трагедії і комедії, а також інших театральних форм. В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах.

Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість. Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

Тож чи слухаємо ми оперу, чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів, - ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. 

    Народний студентський театр «Березіль» щиро вітає всіх, чиє  життя нерозривно пов’язане з мистецтвом і силою свого таланту будить в людях їх кращі якості; звичайно, любить та вітає своїх глядачів із нашим, можна сказати професійним святом. І, не дивлячись на те, що зараз карантин, Народний театр «Березіль» творить і витворяє – ми в активному процесі створення відео кліпу до Дня Театру. Тож, скоро… дуже скоро вашій увазі… - вітання учасників народного театру «Березіль» зі своїм святом!

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook