Вивчаємо дистанційно дисципліну «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва»

27 березня 2020 року

Для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» з дисципліни «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва» проводиться дистанційне навчання за темами лекційних занять: «Організація та методика післязабійної ветеринарно-санітарної експертизи туш і органів коней, птиці, кролів, нутрій», «Хімічний склад м'яса», «Зміни м'яса під час зберігання», «Основи технології та гігієни консервування м'яса і м'ясних продуктів», а також практичних занять: «Оформлення ветеринарних документів», «Дослідження лімфатичних вузлів туш, органів тварин під час проведення ветеринарно-санітарної експертизи», «Ветеринарно-санітарна експертиза ковбасних виробів», «Ветеринарнао-санітарна експертиза консервів».
Вище зазначені матеріали розміщено на навчальній платформі https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1974. Також проводяться консультації з використанням електронної пошти та Viber.
Однак, з перших днів спілкування зі студентами нами було враховано той факт, що в умовах карантину платформа Elearn часто буває перевантаженою, тому завдання студентам були продубльовані на електронну пошту. Також проводяться консультації з використанням Viber.
Студентам пропонується на кожен тиждень робота над практичними роботами та лекціями відповідно до годин, запланованих тижневим навантаженням. Студенти звітують про вивчення даного матеріалу з використанням Elearn, електронної пошти та Viber та пропонують свої варіанти роботи та звітності в залежності від обставин, в яких вони знаходяться в умовах карантину. На наступному тижні плануємо провести тестовий модуль.

Робота студентів над темою практичних занять: "Ветеринарно-санітарна експертиза ковбасних виробів"

Враховуючи, що до повноважень лікарів ветеринарної медицини входить ряд обов'язків пов'язаних із контролем за дотриманням гігієни виробництва ковбасних виробів, студенти виявляють особливу зацікавленість у вивченні даної теми. Згідно програми студенти вивчають вимоги до якості сировини, спецій, допоміжних матеріалів; вивчають правила проведення ветеринарно-санітарного контролю на усіх етапах технології виготовлення ковбасних виробів; визначають якість готових продуктів відповідно до вимог діючих стандартів, при їх зберіганні, транспортуванні та реалізації.


 

Дистанційна робота студентів над темою "Дослідження лімфатичних вузлів туш, органів тварин під час проведення ветеринарно-санітарної експертизи".

Оскільки ветеринарно-санітарна експертиза базується на ряді інших дисциплін, студенти 4 курсу навчання вивчаючи тему, що стосується лімфатичних вузлів закріплюють свої попередні знання, отримані під час вивчення анатомії сільськогосподарських тварин та патологічної анатомії, а також знання, отримані під час виробничої практики. Особливо в умовах карантину розуміють як важливо не допустити до реалізації недоброякісну продукцію і яку роль у цьому відіграє лікар ветеринарної медицини.

Доцент Таран Т.В. працює на платформі elearn над удосконаленням завдань для самостійної роботи студентів


Асистент Кондрасій Л.А. працює над удосконаленням тестового контролю знань студентів
 

Тетяна Таран,
доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook