Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. В. Г. Касьяненка активно проводить дистанційне навчання студентів

26 березня 2020 року

Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. В. Г. Касьяненка, а саме її гістологічний блок, під час введення карантину в Україні активно проводить дистанційне навчання студентів 1 курсу факультету ветеринарної медицини повного і скороченого термінів навчання спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» і 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та «Ветеринарне забезпечення військ (сил)».
Електронний навчальний курс з дисципліни «Цитологія, гістологія, ембріологія» був розроблений Надією Дишлюк, а його англомовний варіант Cytology, Histology, Embryology – Тетяною Мазуркевич ще в 2016 році. Курс активно використовується викладачами кафедри при підготовці студентів. Однак, особливо актуальним його використання стало саме зараз, під час довготривалого карантину. Електронний навчальний курс добре укомплектований. До кожного модуля подані: лекційні матеріали з презентаціями і відеоматеріалами, методична інформація лабораторних занять, самостійна робота із завданнями та підсумковий тест. Також курс містить загальну інформацію, глосарій (словник) з термінами і літературні та інтернет-джерела.
На даний час студенти 1–8, 12 і 13 груп 1 курсу факультету ветеринарної медицини опановують модуль 2 «Ембріологія», а студенти 9–11 груп – модуль 5 «Спеціальна гістологія. Апарат травлення».

Вивченню та засвоєнню матеріалу сприяє наявність ілюстративного матеріалу презентацій, які є в електронному курсі. Студенти виконують завдання до модулів, готуються до тестового контролю, перевіряючи себе контрольними запитаннями. Перевірка знань з модулів здійснюється тестовим контролем.
Після закінчення карантину вивчений дистанційно матеріал обов’язково буде закріплений переглядом готових гістологічних препаратів за темами лабораторних занять.

Надія Дишлюк

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook