Дистанційне навчання очима студентів

26 березня 2020 року
  Максим Шляховий, магістр 1 року навчання освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування». До вступу в магістратуру НУБіП України здобув ОС «Бакалавр» в коледжі інформаційних технологій та землевпорядкування. На період карантину знаходиться у місті Києві, де проживає з батьками.
   - Максиме, чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?
   Адаптуватись до дистанційного режиму навчання було зовсім легко, адже викладачі університету та ми, студенти, вже тривалий час використовуємося такий чудовий ресурс як E-learn. На цій платформі викладачі розміщують максимально корисну інформацію для нас, включаючи теоретичний матеріал лекцій, цікаві відеоролики, знайомлять студентів з власними науковими дослідженнями та представляють їх у вигляді презентацій. В умовах карантину кожен педагог своєчасно надсилає до форуму E-learn завдання, які потрібно опрацювати на поточний тиждень. В якості зворотного зв’язку  ми своєчасно виконуємо завдання та надсилаємо на перевірку. Звісно, на парах спілкуватись та працювати в команді цікавіше, ніж наодинці, але викладачами було запропоновано гарний альтернативний варіант щодо посилення нашої співпраці – проведення лекцій у вигляді онлайн-конференцій завдяки програмі ZOOM. Я – в захваті! Можу з впевненістю сказати, що дистанційний режим навчання – це не просто формальність, а необхідність, викликана зовнішніми умовами, з якою педагоги та ми успішно справляємося і максимально створюємо умови для удосконалення загальної комунікації.
   - Які маєте побажання для викладачів?
   Пишаюся тим, що наше покоління Z живе в еру таких передових цифрових технологій. Тому хотілося б побажати викладачам й надалі посилювати роботу в цьому напрямі й співпрацювати з нами на базі використання різних онлайн-платформ.
   - Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?
   Відверто кажучи, на завдання, що надсилають викладачі НУБіП України, витрачаю приблизно 2 годин. Решту вільного часу приділяю онлайн-курсам з таких напрямів: Coursera, Prometheus, EdEra, edX. В умовах, що нині склалися в нашій державі, маю нагоду безкоштовного доступу до будь-яких навчальних курсів університетів багатьох країн світу. Я, особисто,  вдосконалюю свої знання з англійської мови та зареєстрований на навчальний курс з лідерства і менеджменту.
   -  Чи полюбляєте спорт?
   Раніше регулярно займався спортом у тренажерному залі, але під час карантину немає такої можливості. Вважаю, що це - не причина відмовлятися від фізичних занять, тому кожного дня я здійснюю фізичні навантаження на спортивному майданчику поблизу мого будинку, займаюсь по 30-40 хвилин. Це допомагає мені підтримувати своє тіло в тонусі, активно відпочивати та отримувати необхідну організму дозу вітаміну Д на сонці.
   -  Як відноситись до карантину та які засоби захисту використовуєте?
   До карантинних заходів відношуся з розумінням, адже ситуація, що склалася, дійсно того потребує. Під час карантину намагаюся мінімізувати походи до продуктових магазинів, прийшовши додому з вулиці, ретельно мию руки, користуюся антисептиками, обмежую спілкування з дідусем та бабусею. Цей карантин не схожий на інші, які траплялися в моєму житті, але я цілком усвідомлюю усю складність ситуації і сподіваюся лише на краще.
 
Розмовляла Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook