ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ-НОВА ПРИГОДА ДЛЯ СТУДЕНТІВ!

26 березня 2020, 13:16
     Дистанційне навчання – це комплекс освітніх послуг, що надається за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Освітній процес проходить за індивідуальним розкладом у зручний для студентів час та в зручному місці. Починаючи з 13 березня в усіх університетах розпочався карантин і студенти опинились у полоні своїх комфортних домівок. Та чи є це приводом до припинення навчання? Міністерство освіти вважає, що ні. І ми повністю підтримуємо. Гарна новина в тому, що зараз 2020 рік і людство має величезні ресурси для розв’язання такої проблеми. Це рішення – онлайн платформи для дистанційної освіти.

     Відразу з початком карантину розпочалось дистанційне навчання, всі студенти активізували роботу на навчально-інформаційному порталі НУБіП, де було розпочато викладачами і нами студентами дистанційне навчання. Всі викладачі вчасно надсилають на портал матеріали, практичні завдання і відзначають термін опрацювання. Якщо хтось не зрозумів завдання ми звертаємось в особистий діалог з викладачем і нам пояснюють більш детально.
      Є позитивні сторони такого навчання, наприклад студенти мають змогу корегувати свій час для занять, хтось отримав більше часу на спорт, вокал чи читання книги; викладачі постійно контролюють успішність навчання; ми отримує усі необхідні матеріали, та маємо змогу повернутися до них у будь-який момент; завжди є онлайн зв'язок з викладачем. Із негативних це лише те, що не всі мають змогу працювати через відсутність комп’ютера чи якісного Internet зв’язку…

     Для покращення дистанційного навчання, викладачі мають розвивати і впроваджувати інформаційні технології, які сприяють розвитку дистанційної освіти. Дистанційне навчання в університеті дає нам студентам можливість цілодобового доступу до навчальних матеріалів, постійну підтримку й консультації викладачів та методистів, on-line лекції.

     Науковий прогрес рухається із шаленою швидкістю, прогресивні країни світу поступово діджиталізуються, тому нам так само потрібно оновлюватися та рухатися вперед. Всі сьогодні зростають у цифровому світі і для нас цілком природним є цифрове середовище, яке використовуються для отримання та обміну інформацією.

Отже, для нас не є проблемою навчатися онлайн дистанційно, навпаки – це нова цікава пригода для студента!
 
Катерина Бондар, 
студентка 3 курсу спеціальності «Маркетинг»

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook