Студентка Світлана Гунько: карантин – не перешкода в навчанні магістрів ННІ лісового і садово-паркового господарства

25 березня 2020 року
Незважаючи на запровадження в Україні карантину, студенти та викладачі мають чудову можливість не збавляти обертів і продовжувати навчання за допомогою сучасних інформаційно-комунікативних технологій, зокрема, навчального порталу Еlearn. Сьогодні ми провели розмову зі студенткою ННІ ЛіСПГ, щоб дізнатися, як проходить її дистанційне навчання.
– Назвіть себе, будь ласка. Де Ви перебуваєте під час карантину?
  Мене звати Світлана Гунько. Я студентка магістратури ННІ лісового і садово-паркового господарства спеціальності «Садово-паркове господарство». Виникли певні обставини, що під час карантину моїм місцем перебування став університетський гуртожиток №8.
– Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?
  Безперечно, звикати до нових умов не так легко, як здавалося б, на перший погляд. Щодо режиму дистанційного навчання можу сказати, що в основному навантаження теж саме, просто потрібно опрацьовувати більше матеріалу, а саме лекційні заняття, які нам публікують та оновлюють викладачі. Також, варто зазначити, що викладачі з розумінням поставилися до карантину, оскільки вони спеціально виділяють більше часу, коли студенти мають змогу активно обговорювати питання, що стосуються певного предмету.
– Які маєте побажання для викладачів?
  Більшість студентів з моєї групи роз’їхалися по своїх домівках, і на превеликий жаль, не всі мають доступ до інтернету. Серед моєї групи ця проблема справді актуальна. Всіх викладачів ми ставимо до відома про таких студентів. Єдине прохання до деяких викладачів – зменшити кількість робіт, адже їх написання займає занадто багато часу, а ми ще й самостійно опрацьовуємо лекційний матеріал.
– Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?
  Чесно кажучи, на самостійне навчання я витрачаю щодня в середньому по 4-5 годин, хоча бували й такі дні, коли це займало 7-8 годин, оскільки одночасно в стислі терміни потрібно було завантажити на електронні курси багато практичних робіт.
– Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки або вивчати іноземну мову?
 Під час карантину, окрім навчання я читаю фахову літературу, яка знадобиться для написання магістерської роботи та в майбутньому на роботі за спеціальністю. Також я відвідую багато спеціалізованих сайтів, де розмішена цікава інформація щодо моєї професії. Крім того, гріх не виділити трішки часу і для спорту, адже це важлива запорука міцного здоров’я.
– Чи виділяєте час для написання випускної магістерської роботи?
Було б неправильно не приділяти час і для магістерської роботи. На даний момент, я опрацьовую літературу та оформляю результати досліджень, які було проведено на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.
Розмову вела Ірина Бобошко-Бардин,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook