ОНЛАЙН-НАВЧАННЯ ДЛЯ ВЕТЕРИНАРА - ЦЕ МОЖЛИВО!

25 березня 2020, 9:30

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 р. про введення карантину в Україні та наказу ректора НУБіП України № 247 від 11.03.2020 р. «Про заходи у НУБіП України з зв’язку з оголошенням карантину», навчання студентів на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка факультету ветеринарної медицини проводиться дистанційно.
Дистанційно готувати як гуманного, так і ветеринарного лікаря, неправильно, адже всі профільні дисципліни мають буди закріплені практично. Особливо це стосується фундаментальних дисциплін, зокрема "Анатомії свійських тварин". Бо саме з цієї дисципліни починає формуватися ветеринарний фахівець.

Співробітниками кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка, зокрема анатомічного блоку, розроблений електронний навчальний курс «Анатомія свійських тварин» в трьох частинах, кожна з яких відповідає I, II, III семестрам, для повного та скороченого терміну навчання спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина», 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та «Ветеринарне забезпечення військ (сил)» 1-2 років навчання ОС «Магістр». На даний семестр припала робота з першим курсом, що на перший погляд здавалось би неможливим, адже на курсі "Анатомії свійських тварин" (частина 2) зараховано 288 осіб.

Нам пощастило зі студентами набору 2019 року факультету ветеринарної медицини. Перший курс надзвичайно організований та відповідальний, з розумінням поставились до ситуації, що склалася. Виявилося, що всі зацікавлені в тому, щоб опанувати щось нове, не залежно від методу подачі матеріалу. В час технологій контактувати зі студентами можна різними шляхами - через Viber, телефон, електронну пошту. На сьогодні таких варіантів безліч. Кожен студент має можливість задати питання чи проконсультуватися через будь-який із названих варіантів, чим і займаємося.
Проведено роз’яснення, щодо роботи на курсі. Поки що завдання спрямовані на самоопрацювання студентами лекційного матеріалу, самостійних робіт та теоретичної частини лабораторних робіт дисципліни, згідно тижневого навантаження.

На факультеті з початку навчального року в середовищі Viber створені академічні групи студентів, що під час дистанційного навчання дає змогу через старосту зв’язатися з будь-яким студентом, де б він не знаходився, адже наш перший курс є представниками найвіддаленіших регіонів України, зокрема Криму.
Для зручності опрацювання теоретичного матеріалу студентам також надано перелік додаткових інтернет-джерел стосовно тематики, яка вивчається та допоміжного матеріалу у вигляді атласів, підручників, відеоматеріалів та інше.

Контроль за роботою студентів, здійснюється на електронній платформі університету Elearn. Відвідувати курс можна у будь-який зручний час для студента, що є дуже зручним для них.

Аналізуючи статистику відвідувань курсу студентами, можна сказати, що студенти активно працюють над завданнями, вчасно відвідують курс та впевнені, що викладачі кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка обов’язково закріплять з ними пройдений матеріал на очних препаратах в умовах лабораторії.


Підсумовуючи, можна з впевненістю сказати, що студенти і викладачі є досить спрацьованою та потужною командою, яка впевнено йде вперед. Адже дистанційне навчання студентів спонукає їх до більш ефективного засвоєння матеріалу та самовдосконалення у вільний час.

Бажаємо плідної роботи та здоров’я!!!

Ст. викладач кафедри анатомії,
гістології і патоморфології тварин
ім. акад. В. Г. Касьяненка
Наталія Друзь


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook