Дистанційне навчання як сучасна освітня технологія

19 березня 2020 року

Студенти ОС «Магістр» програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України в рамках дистанційного опанування дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень з ОІВ» з доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.е.н. Оленою Юріївною Совою успішно виконали завдання в межах вивчення теми «Компоненти методики наукового дослідження», з акцентом на вимушене збільшення годин позааудиторної роботи студентів через всезагальні карантинні заходи на території України.

Нововведення глибоко проникають у всі напрями професійної діяльності людей, а згодом стають предметом вивчення, аналізу та розповсюдження. Інновації на освітній ниві є результатами наукових досліджень викладачів, напрацьованого групового педагогічного досвіду. Однією із таких інноваційних схем у системі освіти є дистанційне навчання, яке дає можливість студентам вчитися, перебуваючи на будь-якій відстані від навчального закладу.

Охарактеризувавши із допомогою лекторки основні елементи E-Learning (дистанційні курси на платформах Moodle/iSpring/WebTutor/GetCourse; web-сторінки; електронна пошта; Skype; форуми й блоги; відео-конференції; вебінари Zoom; віртуальні класні кімнати на кшталт Google ClassRoom; web-чати), група магістрів-менеджерів 1 року навчання отримала завдання ‒ протягом 12-19 березня 2020 року опрацювати матеріали:

  • Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації» (25-26 лютого 2016 року, м. Київ. URL: https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u169/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D...)
  • Всеукраїнської веб-конференції «Теорія і практика дистанційного навчання у професійній освіті» (28 лютого 2018 р., м. Київ. URL: https://ivet.edu.ua/repozytarii/mk);
  • Всеукраїнської науково-практичної конференції «Дистанційне навчання – старт із сьогодення в майбутнє» (19-20 квітня 2018 р., м. Харків. URL: http://ekhnuir.univer.kharkov.ua/handle/123456789/14066);
  • Міжнародної науково-технічної конференції «Інноваційні технології в освіті» (9-11 квітня 2019 р., м. Івано-Франківськ. URL: http://nung.edu.ua/cdn2019)

з метою формування цілісного уявлення щодо сучасних інструментів дистанційного навчання та застосування отриманих теоретичних знань при подальшому вивченні курсу.

Після розгляду форми подання і засвоєння змісту наукових матеріалів студентами-магістрами підготовлено і подано на перевірку викладачці самостійні роботи, презентації про досвід використання ІТ у професійній освіті, про методичні основи проектування дистанційних курсів, про проблеми організаційного забезпечення дистанційного студентського навчання тощо.

Освітянський простір має потребу в освіченій особистості, яка здатна до самоосвіти та самоорганізації. Дистанційна форма навчання здатна забезпечити постійне вдосконалення професійної підготовки студентів, чим ми наразі і займаємося на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту. Адже, підтримка безперервності освіти є соціальним замовленням громадянського суспільства.

Олена Сова,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook