Підведення комунікацій – важлива складова обладнання лабораторного приміщення

13 березня 2020 року

 На території навчально-дослідного розсадника кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій проводяться роботи з обладнання водопровідної, каналізаційної та електромережі до лабораторного приміщення, у якому студенти проходитимуть навчальні практики з лісового та декоративного розсадництва і лабораторні заняття із насінництва. За підтримки відповідних служб з господарської діяльності університету, викладачів кафедри та небайдужих студентів проведено перші етапи робіт з підведення підземних комунікацій, але у колективу кафедри та її студентів таких робіт з обладнання та облаштування приміщень ще вистачає.

Проведення мереж під землею збільшує надійність комунікацій, а, по-друге, таким чином ви збережете корисну площу ділянки та її естетичний вигляд за рахунок відсутності стовпів та опор. Більше того, правильне планування робіт з прокладення комунікацій дозволяє не тільки надійно збудувати інфраструктуру, але й зекономити, оскільки прокладка надземним способом не є настільки естетичною та ергономічною.
Також прокладання електричних мереж, проведення водогону та обладнання каналізації – процес важливий та потрібний, але водночас трудомісткий та відповідальний, який вимагає знань та досвіду, кваліфікованих «робочих рук» та послуг спеціалізованої техніки.

Ігор Іванюк, Юрій Косенко
доценти кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook