Початок весняно-польових робіт на навчально-дослідному розсаднику

5 березня 2020, 13:29

 В кінці лютого та на початку березня 2020 року на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства було проведено першу частину майстер-класу з розмноження деревних рослин здерев’янілими живцями.
Відповідно до програми майстер-класу, учасники, серед яких були слухачі магістратури, аспіранти та співробітники кафедри, самостійно виконали роботи, пов’язані з оцінюванням і вибором материнських рослин, заготівлею пагонів, нарізанням живців декоративних кущів, а також підготовкою і закладанням їх на зберігання.
Своїми навичками та знаннями щедро ділилися викладачі кафедри: завідувач, професор В.М. Маурер, доцент Ю.І. Косенко та доцент І.М. Бобошко-Бардин.
Учасники першої частини майстер-класу, загальною чисельністю понад 25 чоловік, не тільки набули практичних навичок, але й досвіду командної роботи, збагатилися знаннями з питань декоративного розсадництва і відчули наближення весни.

У першій декаді квітня відбудеться друга частина семінару, де учасники ознайомляться з технологією обробки живців ростовими речовинами і підготовки їх до висаджування для укорінення та особливостями догляду.

Разом з цим, на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій було завершено цикл найперших весняних робіт і проведення сезонних (до початку вегетаційного періоду) практичних занять для студентів які навчаються за спеціальностями 205 «Лісове господарство» і 206 «Садово-паркове господарство».

На розсаднику студенти опановували роботи із заготівлі здерев’янілих живців тополі, вимірювання параметрів різних груп садивного матеріалу, оцінювання стану рослин після перезимівлі.

 Юрій Косенко 
доцент кафедри відтворення лісів 
та лісових меліорацій

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook