Дебати – не просто розмови

13 березня 2020 року

Ми всі живемо в XXI столітті - епосі швидкого технологічного та економічного росту, тому вміння швидко лаконічно презентувати свої думки, адаптуватись до нестійких умов є надзвичайно важливими. Саме цим навичкам і вмінням навчають дебати. Тому, незалежно від ваших інтересів, професії та вподобань, навики дискутування й переконання у власній правоті стануть в нагоді кожному та допоможуть досягнути значних успіхів у наш непростий, але одночас дуже цікавий час.

Історія становлення дебатів доволі древня. Так, однією з найстаріших форм публічних дискусій є політичні дебати античної Греції, які використовувались в якості демократичного методу обговорення законів. Сучасні політичні дебати беруть початок від дебатів у британському парламенті, що веде свою історію з 1265 р.

Дебати у формі гри та студентських змагань з'явились лише в середині ХХ століття і, звичайно, одним з основоположників такого виду змагань був Гарвардський університет, який організував в 1953 році Harvard Model United Nations.
Так і студенти НУБіП України вже не один рік поспіль адаптовують традицію дебатів у стінах Alma mater. Тому 11 березня в 3 корпусі відбулися дебати між студентами факультетів ветеринарної медицини та інформаційних технологій.


"Легалізація грального бізнесу" - тема, яка є актуальною не один рік та варта того, щоб обговорити її у форматі "За/Проти". Наша команда у склалі Кравченка Назарія, Царука Андрія і Тюфанової Іванни (основні мовці) та Шкумат Марини і Тіторчука Владислава (запасні гравці) захищала та аргументувала позицію заперечення.


Безсумнівно, ораторське мистецтво, впевненість, обізнаність у темі та вміння доводити свою думку - це ті якості, якими мають володіти справжні дебатери. І наша команда не стала виключенням.


Отож, вітаємо команду нашого факультету з перемогою у дебатах та проходженням в наступний тур!

СО ФВМ


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook