Поради вступникам 2020 від першокурсників Ярослава Іваненка та Аліни Пивоварової

12 березня 2020, 21:37
     Естафету порад абітурієнтам 2020 продовжують сьогодні першокурсники факультету землевпорядкування Ярослав Іваненко та Аліна Пивоварова. Вони залюбки діляться своїми секретами підвищення результатів ЗНО при вступі до університету.

 

  • Розкажіть про себе. Звідки Ви і чим займаєтеся?

    – Привіт, мене звати Аліна Пивоварова. Я з міста Покров Дніпропетровської області. Навчаюсь на першому курсі факультету землевпорядкування. Люблю активний спосіб життя, з великим задоволення приймаю участь у культурно-масових заходах, що проходять в університеті.
     – А мене звати Ярослав Іваненко. Родом я з Прилук Чернігівської області. Навчаюсь разом з Аліною на землевпорядника. Дуже люблю спорт, а також очолюю профспілкову студентську організацію факультету.

  • Звідки дізналися про НУБіП? Що стало вирішальним у виборі професії?

     – Про НУБіП я дізналась через Інтернет, коли обирала університети, в яких є факультет землевпорядкування. А бажання мати професію землевпорядника у мене з’явилося ще в дитинстві. НУБіП мені сподобався найбільше.
     – На відміну від Аліни, про НУБіП та факультет я дізнався під час профорієнтації в школі. Якщо чесно, то вперше тоді почув про таку професію як землевпорядник, але мене вона дуже зацікавила. А далі схожа історія – "загуглив" і багато про що дізнався з сайту університету, як наприклад, про Олімпіаду та додаткові бали до ЗНО.

  • Як саме допомогла Олімпіада?

     – Олімпіада тоді мене дуже зацікавила, адже це справді гарний шанс спробувати себе перед ЗНО. Та й плюс 20 балів зайвими ніколи не бувають. До речі, отримані за рахунок участі в Олімпіаді додаткові бали мені допомогли вступити на бюджет!
     – Цілком погоджуюсь з Ярославом. Якщо бажаєте підвищите свій загальний конкурсний бал, то беріть участь в предметній Олімпіаді. Крім того, можна підвищити свій бал за допомогою галузевого коефіцієнта, якщо надати 1 або 2 пріоритет спеціальності "Геодезія та землеустрій".

  • Що можете порадити учням, які цього року будуть складати ЗНО?

     – Саме головне бути впевненими в собі і нічого не боятися. Потрібно просто йти до своєї мети не дивлячись ні нащо, а якщо ваша мета вступити в НУБіП на бюджетне замовлення, то Олімпіада Вам у цьому безперечно допоможе!
     – Підтримую Ярослава. По-перше, потрібно мати впевненість у своїх силах і не сумніватись в собі. Тоді тобі і не страшне ніяке ЗНО! По-друге, не варто боятися труднощів і змін у житті. А найголовніше – обрати професію та університет, які Вам будуть до вподоби! НУБіП є саме таким!

Розмовляла Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook