Студентки 2 курсу 11 групи відвідали Міжнародну виставку "Handmade-Expo 2020"

11 березня 2020, 14:25

Міжнародний жіночий день – свято, яке проголошує початок весни, відновлення природи, ніжності, любові, жіночності. Тому, відзначаючи таке свято, потрібно відновлювати в пам’яті істинне призначення дівчини, жінки і матері, а саме – її вміння прикрашати світ, родинне помешкання і створювати обереги від зла. Всі ці задуми можливо реалізувати за допомогою вишивки – рукоділля, що пройшло в наш 2020 рік із незапам’ятних літ. Щороку в Києві відбувається Міжнародна виставка "Handmade-Expo 2020". Вона збирає тисячі відвідувачів, рукодільниць різних країн та різних стилів – це цілий світ, що дозволяє творчо відчувати життя і нехай на 2-3 години в день стати творцем самому.

Цього року виставка проходить вже в п’ятнадцяте, і, користуючись нагодою, студентки 2 курсу 11 групи спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» разом із наставником групи Кондрасій Людмилою відвідали даний захід. Під час огляду виставки студентки були в захваті від розмаїття барв виробів рукодільниць. Це була чудова нагода обрати і для себе нове хоббі , яке пропонували як визнані майстрині з України, так і юні киянки, зокрема бісероплетіння, лялькарство, валяння іграшок із шерсті, вишивка різних стилів, декупаж, клаптикове шиття (петчворк), виготовлення картин тощо.

Крім того, впродовж виставки відбулося безліч майстер-класів та тематичних семінарів, один з яких було заплановано до відвідування. Семінар був присвячений темі народної вишивки та власної справи – «БаЛьон – від хоббі до бренду». Федосюк Олена, коломиянка, засновниця БаЛьон, фіналістка всеукраїнських навчальних програм для молодих креативних бізнесів і стартапів, приватний підприємець, розповіла про свій шлях у вишивці. За словами Олени, в Україні відбувається відновлення старовинних ремесл, зокрема різних типів вишивки, адже ручна вишивка допомагає зберегти гармонію в собі, а, отже, і в оточуючих. До уваги відвідувачів представлено матеріал, що утверджує вишивку в світі, як модний тренд.

Людмила Кондрасій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook