Студенти факультету аграрного менеджменту завітали до Національного інституту стратегічних досліджень

6 березня 2020 року

5 березня 2020 року студенти 4 курсу 3 групи факультету аграрного менеджменту разом зі своїм наставником, доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Власенко Тетяною Олексіївною та доцентом кафедри кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Титарчук Іриною Миколаївною завітали до Національного інституту стратегічних досліджень і прийняли участь у роботі круглого столу,  присвяченому питанням визначення пріоритетів розвитку українського експорту до Канади в межах Експортної стратегії України. 

З 2016 по 2021 рік в Україні було запроваджено проект міжнародної технічної допомоги CUTIS, що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

З 1 серпня 2017 року розпочала діяти Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою в рамках даного проекту. Головною метою цієї п’ятирічної програми є зменшення рівня бідності в Україні шляхом збільшення експорту товарів та послуг з України до Канади та надходження інвестицій у зворотному напрямку.

Оскільки інвестиційні проекти - це безпосередньо наше фахове спрямування то під час заходу ми мали можливість: ознайомитись із методологією рейтингування товарів для виходу України на ринок Канади, розширити свої знання щодо українського експортного потенціалу, ознайомитись із методологією прогнозування та питомою часткою товарів-драйверів, які Україна експортує до Канади.

В рамках круглого столу доповідачі представили перелік послуг, які Україна може просувати на ринок Канади в рамках Експортної стратегії України: комп’ютерні, наукові та технічні, професійні і консалтингові послуги.

 Також було визначено подальші кроки розвитку проекту CUTIS, такі як:

1. Розробка та затвердження стратегічного плану сприяння експорту до Канади.
2. Застосування методологій та відбору пріоритетів з просування експорту та розробки стратегічних планів для інших ринків.
3. Використання результатів дослідження для підготовки торгових місій до Канади при наданні консультацій українським підприємствам, зацікавленим у експорті до Канади.
4. Застосування розробленої методології для підготовки аналітичних матеріалів для торговельних місій до інших країн.

 

На завершення зустрічі було підведення підсумки та виголошено заключне слово від виконавчого директора Канадсько-української торгової палати, менеджера проекту CUTIS, Еммою Турос, а потім за неформальною , але змістовною бесідою отримано відповіді на запитання студентів.

Дякуємо за можливість розвиватись та цікавитись глобальними питаннями економіки України у такому діловому та приємному форматі.


 


Галиця Ольга,
студентка 4 курсу спеціальності «Менеджмент»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook