Студент-автоматник Денис Жук – переможець І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з математики

10 березня 2020 року
3 березня 2020 року на кафедрі вищої та прикладної математики відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з нормативних дисциплін «Вища математика» та «Вища та прикладна математика».

     В олімпіаді взяли участь 54 студенти інженерних спеціальностей ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та факультетів базового закладу НУБіП: механіко-технологічного, конструювання та дизайну, інформаційних технологій. До складу журі входили: Батечко Н.Г. (голова журі) – доктор пед. наук, канд. фіз.-мат. наук, завідувач кафедри вищої та прикладної математики; члени журі – доценти кафедри, кандидати фіз.-мат. наук Овчар Р.Ф., Шостак С.В., Степахно І.В., Гладка Ю.А., Панталієнко Л.А. та канд.пед. наук Дібрівна Е.І.

     Знаменно, що цього року студентська олімпіада з математики проводилася напередодні 2020/2021 навчального року математичної освіти в Україні (про це йдеться в указі глави держави №31 від 30. 01 2020 р.). У зв’язку з цим журі внесло певні інновації щодо змісту задач, включивши поширені у прикладному аспекті ігрові та стратегічні завдання. Студентам пропонувались задачі прикладного та алгоритмічного напряму, для розв’язування яких потрібен достатній рівень математичної компетентності й творчий підхід. Учасникам олімпіади суттєво допоміг досвід науково-дослідної роботи на кафедрі, участь в наукових гуртках та попередніх студентських олімпіадах І туру та у ІІ турі Всеукраїнських студентських олімпіад.

     За результатами перевірки журі оголошено переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін «Вища математика» та «Вища та прикладна математика»:
     І місце − Жук Денис Євгенійович (АКІТ-18001б, ІІ);
     ІІ місце − Момотюк Дарина Сергіївна (КД, БЦІ-1904, І), Гребенюк Богдан Вадимович (КІБ-1011Б-ІТ);
     ІІІ місце − Коржов Данило Олександрович (ЕЕЕ -19001б, І), Скуба Анастасія Олексіївна (БТ-1801), Ковбаса Данил Владиславович (КН-19001б, ІТ).

Рішенням журі призери Жук Д.Є. та Момотюк Д.С. представлятимуть НУБіП у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Математика», що відбудеться у м. Суми (травень 2020 р.) на базі Сумського державного університету.

     Вітаємо переможців й учасників олімпіади.

Бажаємо творчих успіхів, натхнення в оволодінні математичними знаннями та подальших здобутків.

Ніна Батечко, Людмила Панталієнко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook