Доценти кафедри екології агросфери та екологічного контролю члени Громадської робочої групи з створення Екологічної стратегії міста Києва

4 березня 2020 року
     67% території Києва становлять зелені зони. Але це формально. По факту таких територій в Києві набагато менше. Як зберегти зелені зони та біологічне різноманіття, як сформувати екологічну свідомість різних верств населення, як дотримуватися екокультурних взаємин в суспільстві – ці та інші питання обговорювали на робочій групі з розробки Екологічної стратегії Києва.

     Для створення документу "Екологічна стратегія міста Києва до 2030 року" науково-педагогічних працівників кафедри екології агросфери та екологічного контролю, доцентів Юлію Рибалко, Віту Строкаль та Світлану Паламарчук долучено до робочих груп за напрямками «Освіта і наука» та «Вода».

     Під час робочих зустрічей з представниками різних ієрархій екологічного управління, науковцями, викладачами, вчителями, громадськими діячами та ін. було визначено основні сфери майбутньої дискусії та вирішення в освіті і науці, а саме з акцентовано увагу на: науці та наукових екологічних розробках; напрямах екологічної освіти: формальній (тобто, школи, дитсадки, університети), неформальній, позашкільній освіта (наприклад, Мала академія наук України), бізнес-освіті, підвищенні кваліфікації (фахова підготовка у сфері екології, еко свідомий бізнес), а також популяризації екологічної освіти серед всіх верств населення.

     Робоча група «Вода», до якої входять Віта Строкаль і Світлана Паламарчук, на робочих зустрічах багато дискутували, але мають топ пропозиції, щодо: необхідності системного контролю якості води, так і сучасніших системи очистки, інформація про показники якості води має бути відкритою; щоб зберігати водні об'єкти, потрібно провести паспортизацію водойм та створити діджитал атлас: в ньому будуть описані всі водойми, їх межі, класи та стан; здійснення інвентаризації підземних вод; рекреаційні води повинні захищатись згідно Директив ЄС. А для захисту деяких водойм Дніпра необхідно надати їм особливий статус.

     Це лише перші напрацювання щодо формування документу "Екологічна стратегія міста Києва до 2030 року", далі буде.

Юлія Рибалко,
доцент кафедри

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook