Випускники ліцею «Успіх» роблять вибір: автоматика і робототехніка

1 березня 2020 року
Сучасне аграрне виробництво важко собі уявити без високотехнологічного устаткування, комп’ютерно-інтегрованих технологій керування, засобів та спеціалізованого програмного забезпечення. Фахівці із відповідним рівнем знань у цій сфері мають зростаючий попит на ринку праці світу та України. У той же час автоматизація в аграрному секторі економіки має свою специфіку, що пояснюється особливостями непростих технологій, у центрі котрих знаходиться біологічна складова – рослина чи тварина. Вище зазначене вимагає від фахівців, які проектують чи обслуговують такі технології, досконалих знань про стани рослин чи тварин на технологічних етапах, специфічного інноваційного обладнання, програмного забезпечення, що й стає основою для створення інтелектуальних систем автоматизації складних біотехнічних об’єктів.

     З метою роз’яснення переваг та особливостей майбутньої професії кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка запросила на день відкритих дверей учнів ліцею «Успіх» із міста Васильків. Цей ліцей один з найбільших і сучасних навчальних закладів м. Васильків, а його історія нараховує нараховує понад 80 років.
     В університет із випускних класів прибуло понад 30 школярів, перед якими виступив директор ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження д.т.н., проф. Козирський В.В., який проінформував гостей про досягнення університету та інституту, спеціальності інституту та про ринок праці для його випускників.

     Завідувач кафедри д.т.н., проф. Лисенко В.П. наголосив на актуальності спеціальності 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології з демонстрацією лабораторної бази кафедри.

     Співробітники кафедри показали школярам у світлих і сучасних лабораторіях роботу мікропроцесорних пристроїв, роботів, продемонстрували хмарні технології, лабораторні роботи з інтернет речей та багато іншого (https://www.se.com/ua/ru/about-us/main-office-locations/).
     К.т.н., доц. Болбот І.М., заступник директора ННІ разом із д.т.н. професором кафедри Никифоровою Л. ознайомили гостей з інфраструктурою університету та провели екскурсію у музеї університету.

     Викладачі ліцею «Успіх» залишили свої позитивні відгуки про перебування в інституті та кафедрі та наміри про подальшу співпрацю з кафедрою. Сподіваємося, що вже в цьому році що в числі наших студенів появляться і випускники ліцею «Успіх».

Никифорова Л.,
професор кафедри автоматики та робототехнічних систем
імені академіка І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook