ТЕПЕР Я ЗНАЮ!

26 лютого 2020 року
вулиця Генерала Родимцева, 7, м. Київ, Лабораторія дослідження якості та безпечності харчових продуктів

 

 

 На кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК оновлено та суттєво розширено курс лабораторних робіт із дисципліни «Управління якістю та безпечністю  сільськогосподарської і харчової продукції».

   Одне лабораторне заняття відвідали і співробіники кафедри. Лабораторна робота проходила 26 лютого 2020 року на території лабораторії факультету для студентів-магістрів спеціальності 152 – «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» освітньої програми «Якість, стандартизація, сертифікація».

 

   Під час проведення лабораторної роботи студенти спільно з викладачем підготували досліджувані зразки, а саме молочні продукти - пастеризоване молоко, кефір та сир кисломолочний продукт різних виробників, які були зашифровані. 

 

   Приємно відзначити, що поставлені цілі були досягнуті. Кожен студент зумів опанувати методики досліджень, обробити результати та порівняти їх з нормативними значеннями. Безперечно дотримувались техніки безпеки при дослідах. Дуже важливо – узагальнили, систематизували та поглибили теоретичний матеріал завдяки його практичному застосуванню, а також сформували уміння застосовувати отримані знання в практичній діяльності

 

    Лабораторне заняття відбувалося у дружній невимушеній атмосфері. Студенти мали чудову  нагоду дослідити молочні продукти із полиць магазинів. Перевірити продукти на якість і безпечність споживчих властивостей за допомогою органолептичного аналізу, фізико – хімічних досліджень,  ознайомитися із маркуванням і відповідність Національним стандартам України (ДСТУ). Студенти, дійсно, з нетерпінням чекають на наступні лабораторні роботи.

 

Які ж тематики мають охопити майбутні лабораторні роботи:

  • Оцінка якості молока і молочних продуктів; 
  • Оцінка якості м'яса і м'ясовмісних продуктів;
  • Оцінка якості яєць;
  • Дослідження якості свіжої, охолодженої, мороженої риби відповідно стандартів;
  • Вивчення асортименту та показників якості кави та кавових напоїв;
  • Визначення якості борошна;
  • Визначення якості круп;
  • Визначення якості цукру білого та меду. 

 

Лабораторна робота закінчилась і студенти самі переконались яку продукцію виробляють підприємства, які є недоліки, а яку продукцію взагалі не можна споживати.

Тепер при покупці молочних продуктів, кожен перш ніж покласти товар до свого кошика, уважно вивче зовнішній вигляд, етикетку і задумається: «А чи дійсно я це хочу споживати?...  ТЕПЕР Я ЗНАЮ!»

 

Такі лабораторні роботи виробляють в кожному відповідальність, організованість, творчу ініціативу та виховують споживачів, які у майбутньому будуть фаховими експертами з питань безпечності та якості харчових продуктів.

Далі буде…

Тетяна Розбицька

асистент кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook