Сприяємо дотриманню академічної доброчесності у відокремлених підрозділах НУБіП України

27 лютого 2020 року
  26 лютого відбувся семінар для відокремлених підрозділів університету «Академічна доброчесність як інструмент забезпечення якості освіти» за участі Андрій Сідляренка, директора компанії Антиплагіат. 

   Програма заходу передбачала теоретичну частину, під час якої Андрій Сідляренко акцентував увагу присутніх на дотриманні вимог Закону України «Про освіту», а також «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», згідно з якими, студенти будуть нести відповідальність за недотримання академічної доброчесності: виявлення плагіату, фабрикації або фальсифікації в дипломній роботі, що може стати причиною того, що студент не отримає диплом за результатами навчання.

   Дмитро Касаткін, адміністратор програми «Unicheck» в нашому університеті, звернув увагу відповідальних осіб за перевірку документів на ознаки плагіату від відокремлених підрозділів університету на особливостях налаштування і роботи в особистих акаунтах даної програми.
  Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки, зазначила важливість створення у відокремлених підрозділах університету комісій з етики та академічної доброчесності для розгляду окремих випадків можливого порушення академічної доброчесності.

   Під час практичної частини семінару, учасники заходу мали можливість в онлайн режимі детальніше ознайомитись з особливостями роботи в програмі «Unicheck».
   Приємно відмітити, що до цієї частини семінару долучилися відповідальні особи від факультетів за перевірку дипломних робіт на ознаки плагіату.

   Андрій Сідляренко також більш детально показав можливості програми «Unicheck» при перевірці документів на ознаки плагіату та звернув увагу присутніх на можливостях програми виявляти різні способи маніпуляцій з текстом.

Лариса Мельничук,
заступник директора
наукової бібліотеки
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook