Члени гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція" відвідали наукову бібліотеку НУБіП України.

26 лютого 2020 року
НУБіП України

 24 лютого 2020 року студенти спеціальності «Прикладна економіка», члени гуртка "Глобалізація та європейська інтеграція" разом із викладачем Сокур Л.В. відвідали наукову бібліотеку НУБіП України.


 З цікавої розповіді співробітника бібліотеки дізнались, що до складу наукової бібліотеки входять: 5 відділів кожен з яких виконує власну функцію. Бібліотечне обслуговування читачів проводиться на 8 абонементах, у 7 читальних залах на 527 місць, з яких 4 – галузеві, 1 універсальний та 1 спеціалізований читальний зал для професорсько-викладацького складу, аспірантів та магістрів – Reference Room; МБА; каталоги, в т.ч. електронний (понад 180000 одиниць записів); бібілографічні картотеки в тому числі персоналії (з 1954 р.); фонд довідкових і бібліографічних видань Така розгалужена система бібліотеки дає можливість щорічно обслуговувати всіма структурними підрозділами понад 40000 користувачів у рік, у т.ч. 14000 студентів. Книговидача становить більше мільйона примірників у рік.

 Потім працівник бібліотеки розповіла про цифрову бібліотеку НУБіП України та ознайомила студентів з правилами користування. На даний момент цифрова бібліотека надає доступ з мережі Інтернет до повних текстів таких видань: 137 навчальних підручників та посібників; 103 монографій; 420 авторефератів дисертацій; 97 оцифрованих рідкісних та цінних видань з фондів бібліотеки. До речі, авторами навчальних та наукових видань цифрової бібліотеки, є науково-педагогічні працівники нашого університету.


 Також магістри ознайомилися з депозитарним бібліотечним фондом FAO, дізналися про визначення індексів УДК до статей, тез та ін., а також працювали з науковими базами SCOPUS i Web of Science.


 Отже, основна функція бібліотеки – забезпечення літературою та інформацією навчально-виховний процес, здійснення повного і якісного бібліотечно-бібліографічного обслуговування всіх категорій читачів університету згідно з інформаційними запитами на основі широкого доступу до бібліотечних та інформаційних ресурсів.


 Надіємось, що ця пізнавальна екскурсія стане в нагоді нашим магістрам під час написання дипломних робіт.

Дякуємо працівникам бібліотеки НУБіП України за те, що вони ознайомили та провели цікаву екскурсію.
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook