Переможці 2-етапу конкурсу Малої академії наук України зацікавились вступом на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

22 лютого 2020 року
Вінницька ЗОШ № 26, Хмельницьке шосе, 27, Вінниця

 

22 лютого 2020 року на базі Вінницької ЗОШ № 26 відбувся 2 етап конкурсу серед школярів 9-11 класів, членів-учнів Малої академії наук України (МАН України) у Вінницькій області. Попередньо, 15 лютого 2020 року проходила 1 частина даного конкурсу, під час якої мав місце письмовий іспит з математики, де за кращими результатами учні були допущені до прилюдного захисту підготовлених наукових робіт.

Професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК НУБіП України Ігор Паламарчук приймав участь у даному заході, як член журі комісії за напрямком прикладної математики, фізики, технічної творчості та інформаційних технологій. За даним напрямом були представлені наукові роботи з теоретичної та прикладної фізики та математики, астрофізики і математики, мультимедійного та математичного програмування, інформативних технологій та дизайну, інноваційних технологій та обладнання з механізації виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, харчових і переробних виробництв, розробки технологій та обладнання для реалізації альтернативних джерел енергії. Цими напрямами займаються науковці на кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК та кафедрі технології м’ясних, рибних та морепродуктів.

До фіналу 2 етапу конкурсу вийшли  наукові роботи учнів Ладижинської школи №2 та №3 Олександра Андрійця (11 клас), Данили Лапинського (10 клас), Тараса Скринника (11 клас) та Андрія Павленка (11 клас) та Подільського ліцею, які були підготовлені під керівництвом професора Ігоря Паламарчука та спрямовані на розробку вібраційних машин і пристроїв керування параметрами коливальної системи у технології сушіння продукції рослинництва, з фізико-математичного моделювання процесів вібраційного терморадіаційного сушіння та грохочення. Протягом роботи комісії були представлені 47 наукових робіт школярів.

Користуючись нагодою, під час даного заходу професор факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Ігор Паламарчук провів бесіду з учнями-членами МАН про можливість продовження наукової роботи у стінах НУБіП України, зокрема на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК та про участь у олімпіаді з математики для відповідних напрямів підготовки, відносно якої були передані відповідні роздаткові матеріали.

Особливо активним виявився діалог з представниками спеціалізованої школи №1 ім. Т.Г. Шевченка Козятинської міської ради на чолі з вчителем-фізиком Світланою Мандзюк та Тульчинської ЗОШ №2 на чолі зі вчителем-математиком Ларисою Плотницькою. Зацікавлення щодо подачі документів на навчання до НУБіП та участі у Олімпіаді з математики і біології виявили такі учні, як Наталія Тоненчук, Олександр Андрієць, Тарас Скринник, Андрій Павленко, Владислав Чорний, Лариса Грабенко, Юлія Крива. Наприкінці зустрічі були опрацьовані напрями подальшої співпраці з науковими керівниками робіт учнів у середніх школах, що буде сприяти вступу абітурієнтів з цих шкіл до НУБіП України.

Тож чекаємо майбутніх студентів, переможців міжнародних олімпіад і наукових конференцій в стінах нашого славетного університету.

 

Михайло Муштрук

доцент кафедри процесів і

обладнання переробки продукції АПК

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook