ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ – СЛАВА!

20 лютого 2020, 10:00
НУБіП

ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ – СЛАВА! 

20 лютого в Україні – скорботна і горда дата: День Героїв Небесної Сотні, тому в університеті робочий день розпочався мітингом-реквіємом на вшанування людей, які ціною свого життя розплющили нації очі. Потік студентів, які прямували на навчання, спинився біля 3-го корпусу. Цим молодим людям зараз 17-19 років. Саме стільки мав і студент Бережанського агротехнічного інституту Устим Голоднюк – Герой України, який довічно значиться у списках Небесної Сотні.

Розпочинаючи мітинг, ректор нашого університету Станіслав Ніколаєнко наголосив, що студентство – це та сила, яка завжди прагне змін до кращого, яка у 2013 розпочала виступи проти зміни курсу тодішнього керівництва держави на європейську інтеграцію України.

Університет цього дня згадав усіх захисників України, які віддали своє життя – на Майдані і на Сході України, аби країна мала майбутнє. Серед них дев’ять випускників НУБіП. Загалом же в зоні АТО і Операції об’єднаних сил зі встановлення миру на Донбасі взяли участь близько ста викладачів, студентів, співробітників університету та його відокремлених підрозділів, підкреслив ректор.

Доцент кафедри культурології, заслужений артист України Віктор Кавун неодноразово виступав під час тих буремних подій на Майдані, а потім понад 60 разів виїжджав у зону АТО (ООС) із творчими програмами на підтримку захисників України. Сьогодні він також віддав шану нашим героям – виконав пісню про героїв Небесної Сотні.

Учасники мітингу поклали квіти до меморіалу Героїв Небесної Сотні і вшанували полеглих хвилиною мовчання.

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook