Шляхи вдосконалення вітчизняного розсадництва зурахуванням досвіду виробників садивного матеріалу Німеччини

25 лютого 2020 року

 Хорошою традицією осучаснення навчальної роботи на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій стало проведення у позаурочний час навчально-практичних семінарів, головною метою яких є гармонійне поєднання фахової освіти з галузевою наукою та виробництвом в процесі підготовки висококваліфікованих фахівців. Саме таким став і навчально-науковий семінар «Шляхи вдосконалення вітчизняного розсадництва з урахуванням досвіду Німеччини», учасниками якого стали студенти І-ІV курсів, магістри 1-го і 2-го року навчання та співробітники інституту.

Доповідачем семінару виступив менеджер всесвітньо відомого німецького розсадника «Лоренц вон Ерен» випускник університету – Шарапов Олексій. З великою зацікавленістю учасники семінару вислухали виступ нашого гостя, який детально зупинився на історії заснування розсадника, тенденціях і закономірностях його становлення, організацією та агротехнікою виробництва садивного матеріалу. Виступ фахівця із зарубіжним досвідом виробництва декоративного садивного матеріалу переривався питаннями учасників семінару.

Не менш цікавою для студентів була розповідь Олексія щодо можливостей використання зарубіжного стажування і співпрацю з німецькими розсадниками.

По завершенню семінару на кафедрі відбулося обговорення напрямків майбутньої співпраці. Вже у цьому році планується направлення студентів дипломників на стажування у розсадник Лоренц вон Ерен під час стажувальної практики, результатом якої будуть дипломні роботи.

 

Ірина Бобошко-Бардин
доцент кафедри
відтворення лісів та лісових меліорацій
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook