Першокурсниця факультету захисту рослин біотехнології та екології Дарина Лопуга: в НУБіП найкращі можливості для реалізації мрій

26 лютого 2020 року
     Дарина Лопуга вже першокурсниця факультету захисту рослин біотехнології та екології НУБіП України: обрала спеціальність «Екологія». Загальну середню освіту здобула у Сновидовицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка співпрацює з Управлінням ООН з обслуговування проектів в межах Програми малих грандів ПРООН/ГЕФ в Україні та ГО «Поліський край». Вже десять років вона учасниця різних проектів з екологічних питань в захисті навколишнього природного середовища, деградації землі, зміни клімату та захисту біорізноманіття. Наша розмова про вибір фаху і вишу.

  • Звідки ж дізналася про НУБіП?

     – Про університет дізналася з інтернету, зокрема з рейтингу «ТОП-10» кращих університетів України. Потім вже поцікавилася відгуками, які були дуже гарними, зокрема стосовно матеріально-технічної бази з підготовки фахівців зі спеціальності «Екологія».

  • Що стало вирішальним у виборі навчального закладу?

     – Те, що в НУБіП найкращі можливості для реалізації моїх мрій, пов’язаних із майбутньою професією. Серед іншого і програми міжнародного студентського стажування та навчання у закордонних вишах, що дає молодому фахівцеві перевагу при працевлаштуванні.

  • Що найбільше сподобалося впродовж цих кількох місяців навчання в університеті?

     – Найбільше мені подобається навчатися в групі з англомовним вивченням дисциплін, з хорошими одногрупниками-однодумцями, а ще – всі нові знання ми отримуємо від хороших, привітних викладачів, які є професіоналами своєї справи.

  • Що порадиш школярам, які в цьому році будуть складати ЗНО і обирати заклад вищої освіти?

     – Насамперед правильно обрати предмети для майбутньої професії та на високі бали здати ЗНО, які допоможуть вступити в омріяний заклад, саме таким є НУБіП України. А ще – відразу правильно розставляти пріоритети.

Розмовляла Юлія Рибалко,
заступниця декана факультету
захисту рослин біотехнології та екології

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook