На факультеті інформаційних технологій відбулося перше засідання новообраної вченої ради

20 лютого 2020, 14:36

20.02.2020 року на факультеті інформаційних технологій відбулося перше засідання новообраної вченої ради, затвердженої наказом ректора №137 від 18.02.2020 року.

Згідно регламенту, першим питанням порядку денного новообраної вченої ради було обрання таємним голосуванням з числа членів вченої ради факультету, які мають науковий ступінь/або вчене (почесне) звання, на строк діяльності вченої ради голови вченої ради факультету. З цією метою було обрано лічильну комісію у складі Кузьмінської О.Г., Садка М.Г., Саяпіна С.П. Проведено процедуру таємного голосування і одноголосно було обрано головою вченої ради факультету інформаційних технологій, на строк діяльності вченої ради, декана факультету, професора Глазунову Олену Григорівну.

Наступне питання порядку денного: обрання відкритим голосуванням секретаря вченої ради факультету з числа членів вченої ради факультету. Одноголосно секретарем вченої ради обрано Осипову Т.Ю. Новообрана голова вченої ради факультету Глазунова О.Г. продовжила засідання і повідомила, що кафедра комп’ютерних наук готується до акредитації спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» за новими вимогами НАЗЯВО. Завідувач кафедри Голуб Б.Л. доповіла, що акредитаційна справа майже готова до завантаження, уточнюються деякі моменти.

Олена Григорівна повідомила, кафедри факультету готують освітньо-професійні програми на 2020 рік зі спеціальностей «Комп’ютерна інженерія», «Інженерія програмного забезпечення», «Економічна кібернетика», «Цифрова економіка», «Кібербезпека». Стан готовності програм доповіли гаранти: доц. Смолій В.В., доц. Гусєв Б.С., проф. Лахно В.А., доц. Голуб Б.Л., доц. Ткаченко О.М., проф. Хиленко В.В., проф. Жерліцин Д.М., доц. Клименко Н.А., проф. Скрипник А.В. У обговоренні прийняли участь всі члени вченої ради. Особлива увага була приділена формуванню матриці компетентностей. Прийнято рішення у короткий термін сформувати спільну позицію розробників по її формі і змісту. Рішення прийнято одноголосно.

 

Наступне питання порядку денного: об’єднання кафедри інформаційних систем і кафедри інформаційних і дистанційних технологій. Виступили завідувачі кафедр, що потребують об’єднання – доц. Кузьмінська О.Г., доц. Швиденко М.З. Відмітили, що кафедри є спорідненими і їх спільна робота буде сприяти розвитку новоствореної кафедри і факультету в цілому. Прийнято рішення про утворення кафедри на базі кафедр інформаційних систем і інформаційних і дистанційних технологій з новою назвою «інформаційних систем і технологій». Рішення прийнято одноголосно.

   

На засіданні було розглянуто заключний звіт стипендіата Кабінету Міністрів України доцента кафедри економічної кібернетики Вороненко Ірини Вікторівни про наукову роботу на тему “Державне регулювання інформаційного простору для забезпечення економічної безпеки національної економіки”. Вчена рада ухвалила рішення про затвердження заключного звіту Вороненко І.В. одноголосно.

Заключним питанням порядку денного розглянуто рекомендації до друку навчально-методичних видань.

 

Тетяна Осипова, секретар вченої ради факультету ІТ

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook