МАГІСТРИ ФАКУЛЬТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ОЗНАЙОМИЛИСЯ З НОВИНКАМИ У СВИНАРСТВІ

21 лютого 2020 року

18 – 20 лютого 2020 року у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) вкотре відбулась чергова виставка Agro Animal Show.
Agro Animal Show – Міжнародна виставка ефективного тваринництва, на якій провідні світові компанії представляють останні моделі техніки та обладнання, корми, ветеринарні препарати, засоби діагностики, генетичний матеріал, технології гноєвидалення та утилізації відходів, техніку та обладнання для утримання та годівлі тварин, новітні науково-технічні розробки, представлені профільними інститутами.
19 лютого 2020 року під керівництвом доцента кафедри гігієни тварин та санітарії ім. проф. А.К. Скороходька Віти Михальської на базі Agro Animal Show відбулось виїзне заняття для студентів магістерської програми «Ветеринарне забезпечення свинарства» факультету ветеринарної медицини.

На виставці студенти мали змогу ознайомитися із сучасними підходами для ведення свинарства. Також представники багатьох компаній, серед яких «Біовет», «Укрвет», «Schauer», ознайомили з обладнанням для утримання свиней, науковими розробками і сучасними технологічними прийомами у відтворенні тварин.
Особливу увагу студентів привернуло проведення в рамках Agro Animal Show семінару «Ефективне свинарство. Добробут стада», який був організований редакцією журналу «Agroexpert», де своїм досвідом ділилися українські та зарубіжні колеги.


На форумі були представлені наступні теми: «Новітні концепти годівлі NatuPig від компанії Schaumann» (Манфред Пфайфенбергер, Німеччина); «Схеми вакцинації свиней» (Далібор Павлічек, Чехія); «Добробут свиней та реконструкція свинокомплексу – принцип win-win» (Віктор Андрійченко, Україна); Досвід використання вітамінно-амінокислотних сумішей в годівлі свиноматок за репродуктивних патологій (Олександр Карюхін, Україна); «Інноваційні рішення для тваринництва» (Яна Русецька, Україна).


Так, Манфред Пфайфенбергер ознайомив присутніх з інноваційними програмами годівлі для поросят, свиноматок і свиней на відгодівлі. На його думку, використання нового природного пробіотику CERABAK запобігає розвитку патогенної мікрофлори, посилює імунітет, покращує відновлення слизової оболонки, стабілізує мікрофлору травної системи, підвищує продуктивність тварин та покращує перетравність кормів, а використання препарату CERAGEL, який складається з спеціально оброблених водоростей, підсилює імунітет тварин шляхом зв’язування токсинів та виведення їх з організму.
Далібор Павлічек навів детальну характеристику продукції фірми Bioveta, що є спеціалізованим виробником сучасних вакцин для свиней, а Віктор Андрійченко розповів про «принцип win – win», в основу якого покладена ідея такої взаємодії, при якій дві сторони виграють від співпраці одна з одною і на прикладі племзаводу «Степной» показав, як було проведено реконструкцію маточника для свиноматок, що дозволило покращити умови утримання тварин та підвищити збереженість поросят.


Слід відмітити, що кожна доповідь викликала жваву дискусію у присутніх. Відвідавши семінар «Ефективне свинарство. Добробут стада», студенти магістерської програми «Ветеринарне забезпечення свинарства» отримали важливу інформацію в сфері інноваційних технологій виробництва свинини за рахунок впровадження сучасних способів утримання, годівлі, генетики, гігієни, санітарії, переробки та утилізації відходів свинарства.


В. Михальська

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook