Крок до переходу на новий рівень – до інновацій, дослідництва та власної справи: обговорення подальших перспектив з випускниками бакалаврату

21 лютого 2020 року
  У другий день зустрічей до актової зали завітали студенти випускних курсів бакалаврату ННІ лісового і садово-паркового господарства та факультетів гуманітарно-педагогічного, захисту рослин, біотехнологій та екології, землевпорядкування, юридичного, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, механіко-технологічного.

     У вітальній промові ректор Станіслав Ніколаєнко закликав студентів бути творцями своєї долі, сміливо приймати особисті виклики сьогодні, щоб бути готовими до викликів та загроз глобального характеру завтра. Студентська пора та освітній простір з усіма як внутрішніми так і зовнішніми чинниками власне й сприяє такому загартовуванню майбутніх фахівців, громадян, патріотів. І тут все залежить від доброї волі та рішучості кожного окремо та усього колективу разом знаходити відповіді та шляхи вирішення проблем. Станіслав Миколайович дав кілька слушних життєвих порад:
     по-перше, все в житті потрібно робити вчасно. Народитися – піти в школу – створити сім’ю – отримати вищу освіту. Все варто прив’язувати до психологічних, розумових циклів;
     по-друге, на разі треба якісно завершити бакалаврат. Не дурити себе і сім’ю, суспільство. Не чіплятися за випадкові заробітки на шкоду інтересам навчання та здобуття кваліфікації. Підробляйте грамотно із користю та перспективою кар’єрного зростання. Готуючи випускні роботи, не компілюйте бездумно чуже, не актуальне, задля галочки. Відкривайте очі, беріть життєві теми, живі проблеми! Готуйте проєкт, під яким не соромно ставити підпис!
     по-третє, продовжуйте навчатися. Про вчасно! Англійська мова – найактуальніше! І не лише для вступу до магістратури, а й подальших перспектив. Економічна підстава Вашого вибору на користь продовження навчання в магістратурі, саме цьогоріч, – підняття вартості навчання до 2022 року до 100%, т.з. індикативна ціна! Правова - продовження відстрочки від служби в армії на період навчання та можливість отримати офіцерське звання за цей час.

 

     І тут, як кажуть, «сам вітер в спину підганяє», оскільки спеціальності аграрної галузі є як ніколи затребувані, позаяк частка експорту продукції галузі за підсумками 2019 року майже 47% усього експортного потенціалу України. Ми продали 56 мільйонів тон зерна, майже 6 мільйонів тон олії, 140 тисяч тон яєць і т.і. І ці цифри треба подвоювати!

     Із Правилами прийому на 2020 рік та особливостями вступної кампанії ознайомила присутніх відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець.
 

     В свою чергу, заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Алла Кравченко презентувала можливі варіанти підготовки до здачі ЄВІ.

  

     Окрім порад стосовно вступу та відповідей на слушні запитання студенти отримали також і рекомендації навчально-методичного характеру з підготовки випускних бакалаврських і магістерських робіт за умови дотримання академічної доброчесності від Дмитра Касаткіна, відповідального за використання програми з виявлення плагіату UNICHECK, а також щодо процедури обрання вибіркових дисциплін для навчання в магістратурі від заступника начальника навчального відділу Олени Колеснікової.

  

     Підсумовуючи зібрання, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша звернувся до студентів із побажанням самоорганізуватись, на повну використати свій потенціал, оптимально розподіливши свій час за правилом 24 годин – 8 годин (плідна робота) + 8 годин (цікаве дозвілля/спорт/культурний, особистісний розвиток) + 8 годин (сон/якісне відновлення). Об’єктивно оцінити свої слабкі місця та бути рішучими в їх усуненні та досягненні поставлених цілей, використовуючи надані університетським колективом можливості. І жодним чином не поступатися принципам академічної доброчесності.

  

Бажаємо успішного захисту випускних робіт та реалізації вдалого вибору!

Олена Колеснікова,
заступник начальника
навчального відділу з магістерських програм

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook