Економічний форум в Словенії

14 лютого 2020 року

На початку лютого в Словенії відбувся жіночий форум всесвітньої мережі ALL Ladies League (ALL) — Жіночий економічний форум (Women Economy Forum), на якому зустрілися 300 спікерів та делегатів з 25 країн. Метою міжнародної платформи є сприяння економічному розвитку, допомагаючи жінкам з усього світу розширювати власні бізнес-можливості, залучаючись підтримкою однодумців.

В ролі спікерів та наставників виступають успішні підприємці, автори, лідери думок та знаменитості з усього світу.
Доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Ірина Титарчук відвідала захід та відмітила важливість проведення подібних ініціатив задля розширення економічних можливостей жінок та сприяння розвитку підприємницьких ініціатив.

На форумі виступили представники університетів, бізнес шкіл, успішні підприємниці та інвестори. Про страх автентичності на керівних посадах розповіла Мая Маковець Бренчич — професорка Люблянського університету, радниця Центру спорту та прав людини в Женеві, президентка Міжнародного комітету при Олімпійському комітету Словенії. Її бібліографія налічує понад 400 наукових та професійних робіт, зосереджених на інтернаціоналізації компаній, міжнародному маркетингу та маркетингу відносин тощо. Маючи значний досвід у галузі забезпечення якості вищої освіти й інтеграції сфери освіти й бізнесу, Мая Маковець Бренчич передає свої знання міжнародним компаніям різними способами: за допомогою проєктів, наставництва та експертних комісій.

«Ламаючи стереотипи: жінки-лідерки» — тема виступу Мі Ельверсон — тренерки зі знімання влогів, засновниці та директорки The Vlog Academy, авторки Eye Storm. Після закінчення навчання в Стокгольмській кіношколі, Нью-Йоркській кіноакадемії та Нью-Йоркському університеті, вона працювала на телебаченні та над створенням відомих рекламних роликів та блокбастерів. З метою допомогти жінкам навчитися знімати відео та бути більш впевненими перед камерою, Мі Ельверсон створила онлайн-відео-додаток Eye Storm для тих, хто прагне бути почутими та побаченими.
Своїми думками щодо ролі жінок в бізнесі та співпрацю з ними поділилися Моніка Лапанья — директорка Центру досконалості бізнесу, школи економіки та бізнесу при Люблянському університеті та Бранка Араліца — засновниця Business Incubator VRELEC, Rogaska Slatina. На даний момент Моніка Лапанья працює над впровадженням ефективних рішень для розвитку штатного персоналу в різних організаціях, а Бранка Араліца управляє компанією, яка допомагає молодим підприємцям, або тим, хто тільки планує розпочати власну справу, розвиватися в обраній галузі та досягати успіхів в реалізації бізнес-проєктів.

Меґан Фаллоун — директорка Barefoot College International наголосила на важливості розвитку інфраструктури країн «другого» та «третього» світів. Залучаючи до роботи з екологічними, технічними та підприємницькими напрямами жінок соціально вразливих верств населення, вона надає їм можливість освоїти професію сонячних інженерів та підвести електроенергію до своїх селищ. Меґан Фаллоун твердо вірить у розвиток інноваційних державних, приватних та технологічних відносин, які допоможуть великим інноваційним підприємствам розвиватися та масштабуватися за допомогою бідних сільських, демістифікуючих фабрик та кооперативів.

Виступи спікерів мали навчальний та мотивуючий характер. По завершенню конференції кожна з учасниць отримала сертифікат про участь.

 

Ірина Титарчук,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook