В Національному університеті біоресурсів і природокористування України побільшало народних!

17 грудня 2019 року
НУБіП

 Субота минулого тижня стала для кафедри культурології нашого університету не просто святковим днем, а днем потрійного свята. Ще три колективи з великим успіхом пройшли атестацію на присвоєння найвищого для аматорського колективу звання – «народний самодіяльний».

     Якщо для народного ансамблю пісні і танцю «Колос» та студентського народного театру «Березіль» таке випробовування вже звичне, але острах не підвести колектив таки перед ним є, то жіночий вокальний ансамбль «Октава» під керівництвом асистента кафедри культурології Ніни Меліковоїчоловічий вокальний ансамбль «Амеро» під керівництвом старшого викладача Сергія Дудка та студія естрадного співу під керівництвом доцента Ірини Войтюк проходили його вперше, тож хвилювання і керівників, і їх вихованців було неабияким. Та сцена Центру культури і мистецтв Дніпровського району Києва стала щасливим для наших талантів місцем, а 14 грудня – щасливим днем.

     Програма, представлена на розгляд атестаційної комісії нашими колективами, складалася з п'яти відділень, у яких були і сум, і радість, і лірика, і драйв, і літо, і зима, і тепло, і холод – різноманітний вираз почуттів, емоцій, пристрастей. То весело, то обережно супроводжувала дзвінкі дівочі голоси «Октави», інколи насправді схожі на солов'їний спів, скрипка; легенько змахували сльози з очей глядачі, коли слухали пісні про маму, які були у репертуарі і хлопців, і дівчат; перегукувалися дівчаче «Прийди, як ясне сонечко зійде…» чи «Утоптала стежечку» з юначим «Несе Галя воду» чи «Катерина», а «Білий сніг на зеленому листі» – з колядочками, які вже спішать до кожного порогу з побажаннями щастя, світла, віри і надії. Заполонили зал стрілецькі та козацькі мотиви, майстерно виконані «Амеро», і оригінальність гімну білої зими від «Октави»… І що прикметно (і було особливо високо оцінено атестаційною комісією): майже у кожному номері звучало «обробка Сергія Дудка», «перекладення Ніни Мелікової». Так люблять свою роботу і вихованців Сергій Віталійович і Ніна Володимирівна, що «соус» навіть для найвідоміших творів, які включають до репертуару, готують саме для «своїх» артистів.

    А от виступ солістів студії естрадного співу під керівництвом Ірини Віталіївни Войтюкможна, напевне, назвати «Дев'ять відтінків любові». Усі 9 солістів, які брали участь в програмі, виконували відомі сучасні естрадні твори про любов. Чи це було про невимовне кохання, яке вилило море сліз, чи про те, яке можна порівняти хіба що з війною, чи про сумне і божевільне, чи про те, що снігом накриває і розум віднімає, чи про ту любов, яка постійно про кохану нагадує, чи про теплу любов батьківську – усе звучало професійно, майстерно і стильно.

     Тож наші вітання чоловічому вокальному ансамблю «Амеро», жіночому вокальному ансамблю «Октава», студії естрадного співу «Voytvoice» і їхнім керівникам із заслуженим визнанням! І щира вдячність кожному з учасників, які, незважаючи на неймовірну зайнятість перед екзаменаційною сесією, знаходили час посилено і напружено займатися творчістю, щоб довести: наші – найкращі!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook