Поради вступникам 2020 від першокурсника-лісівника Максима Гриценка

10 липня 2020 року

 

Привіт! Мене звати Максим Гриценко. Я студент першого курсу навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України. Середню освіту отримав в Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Перед вступом до університету успішно закінчив підготовчі курси і взяв участь у Всеукраїнській олімпіаді в НУБіП України, що дозволило мені краще підготуватися до ЗНО. Крім того, додаткові бали, які я при цьому отримав, разом з досить успішними результатами ЗНО, забезпечили мені високий конкурсний бал і я впевнено розраховував на бюджетне місце та стипендію ще від початку вступної кампанії.

– Звідки дізнався про НУБіП України?

Про університет знаю давно, оскільки тут навчався мій батько, який нині працює в лісовій галузі головним інженером ДП «Борзнянське лісове господарство». Хочу відзначити, що я продовжую лісівничу династію, адже ще мій дід працював у лісовому господарстві.

– Що для тебе стало вирішальним у виборі навчального закладу?

Часті відвідування НУБіП України під час навчання на підготовчому відділенні, участь в олімпіаді, безумовно, дозволили мені якнайкраще пізнати переваги навчання в цьому закладі, а я відвідав багато університетів. Тому в мене не було жодних сумнівів, коли під час вступу я поставив першим пріоритетом НУБіП України!

– Максиме, що тобі найбільше сподобалося впродовж цих кількох місяців навчання в університеті?

Безумовно, це дружній студентський колектив ННІ лісового і садово-паркового господарства, а також приязне ставлення викладачів та адміністрації ННІ.

– Що порадиш школярам, які в цьому році будуть складати ЗНО і обирати заклад вищої освіти?

Особисто приїжджати і на власні очі все перевірити, адже хороших університетів в Україні чимало, а найкращих, як НУБіП України, зовсім небагато. Тому рекомендую скористатися нагодою і взяти участь в олімпіаді, яку проводить НУБіП України. До речі, перший етап олімпіади вже розпочато. Це виняткова можливість добре познайомитися з університетом і підвищити свої шанси на вступ за державним замовленням!

Дякую, Максиме, за добрі слова і бажаю високих досягнень в навчанні та здійснення мрій!

Розмовляв Віктор Свинчук,

заступник директора ННІ ЛіСПГ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook