Студенти НУБіП України вже втретє відвідали Норвезький університет наук про життя для проходження курсу з експериментальної радіоекології

29 січня 2020 року
     Сучасний навчальний курс, протягом якого 8 магістрантів НУБіП України слухали лекції провідних і авторитетних на міжнародному рівні вчених-радіоекологів Норвергії (Brit Salbu, Deborah H. Oughton, Ole Christian Lind), України (В.О. Кашпаров), та інших країн (Peter Stegnar – Словенія, Tom Hinton – США, Hildegarde Vandenhove – Бельгія, Juan Carlos Mora Canadas – Канада), тривав більше двох тижнів (з 08 по 24 січня 2020 р.) на базі Норвезького університету наук про життя (NMBU) в м. Ос.

     Курс на безоплатній основі для студентів НУБіП України вже втретє було організовано в рамках проекту «Об’єднана українсько-норвезька програма освіти в галузі радіоактивності навколишнього середовища», метою якого є заохочення майбутніх наукових кадрів до вивчення проблем радіоекології, підвищення значимості радіоекології як науки в Україні з подальшим розвитком науково-технічної бази радіоекологічних досліджень.

     Витрати, які передбачало відрядження закордон 8-ми студентів (транспорт (у тому числі авіаквитки), проживання, страхові внески і добові) було повністю покрито за рахунок коштів НУБіП України!
     Участь у цьому курсі стала справжньою навчальною, науковою і культурною подією в житті студентів НУБіП України.

     Освітня програма, в рамках якої було організовано курс з експериментальної радіоекології є результатом міжнародної співпраці науковців УкрНДІСГР НУБіП України, зокрема професора Кашпарова Валерія Олександровича, з провідними вченими Норвегії, а саме професорів Бріт Сальбу (Brit Salbu), Оле Крістіан Лінд (Ole Christian Lind) і Дебора Оугтон (Deborah H. Oughton), яка триває ще з 1989 р. і по теперішній час. Професор Дебора Оугтон, яка з 1 лютого 2020 р. заступає на посаду директора Центру радіоактивності навколишнього середовища (CERAD) NMBU, свої перші наукові «кроки» зробила, будучі аспіранткою NMBU під шефством наукового керівника професора Бріт Сальбу (попереднього директора CERAD), саме в стінах Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології. Підтримка, співпраця, наукове взаєморозуміння - все це вилилося в ряд міжнародних проектів між УкрНДІСГР та NMBU, і в решті-решт освітню програму.

     Професор Дебора Оугтон є головним організатором навчального курсу «Оцінка ризику іонізуючого опромінення людини та об’єктів довкілля», який триватиме з 9 по 19 червня 2020 р. на базі Норвезького університету наук про життя (NMBU) (м. Ос, Норвегія). Детальна інформація про курс.

     Прийняти участь у курсі на безоплатній основі з відшкодуванням витрат на відрядження можуть студенти ОС «Магістр» та аспіранти денної форми навчання НУБіП України.

     Контактний телефон: 050-142-63-48, e-mail: [email protected], с.н.с. УкрНДІСГР Валерія Морозова.
     Проте до кандидатів на таку можливість є невеличкі вимоги: базові знання англійської мови, сучасний світогляд і бажання отримати науковий досвід на базі європейської держави.

Валерія Морозова,
старший науковий співробітник УкрНДІСГР

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook