Круглий стіл «Національний природний парк Голосіївський: Реалії сьогодення та перспективи розвитку»

23 січня 2020 року

23 січня 2020 року у залі засідань Верховної ради України відбувся круглий стіл з питань розвитку Національного природного парку Голосіївський. На порядку денному попередньо було визначено 5 питань, що стосувалися загального стану парку, діяльності суб'єктів господарювання та правопорядку, меж зазначеного парку, стану зелених насаджень, благоустрою та інфраструктури. Цілком очікувано, що Національний університет біоресурсів і природокористування України, враховуючи його розміщення та наукову базу, також був залучений до обговорення. Від університету на круглому столі були запрошені Голова товариства Лісівників України, завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук і заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Олександр Соваков.

Під час обговорення щодо стану зелених насаджень, флори та фауни, вирубки дерев слово було надано Юрію Марчуку, який фахово і змістовно окреслив особливості росту та експлуатації насаджень на територіях рекреаційних зон.

Результатом засідання стало рішення чіткої координації діяльності суб'єктів господарювання різних форм власності, посилення контролю щодо порушень як з боку національної поліції, так і громадських організацій. Було повідомлено, що з державного бюджету виділяється близько 60 млн гривень для осучаснення Національного природного парку Голосіївський, який в майбутньому має стати одним з найкращих природних парків України.

Олександр Соваков,
заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook