Державні закупівлі по-новому: що треба знати?

24 січня 2020 року
     23 січня під головуванням першого проректора, голови тендерного комітету, Ігоря Ібатулліна проведено семінар, присвячений змінам у проведенні публічних закупівель за державні кошти. До семінару долучилися декани факультетів та ННІ, а також начальники відділів та підрозділів університету.

  

     Ігор Ібатуллін зазначив що з 19 квітня 2020 р. набере чинності нова редакція Закону України «Про публічні закупівлі», яка змінює систему публічних закупівель в країні, відповідно необхідно заздалегідь опрацювати законодавчі зміни і не допустити зриву навчального та наукового процесу.

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук акцентував увагу присутніх на проблемних питаннях щодо визначення предмету закупівель, адже його коректне визначення безпосередньо впливає на вибір тендерної процедури.

  

  

     Начальник відділу державних закупівель Олена Боярова у своїй доповіді закцентувала увагу на тому, що у новій редакції Закону є чимало кардинальних змін, серед яких – поступова відмова від тендерних комітетів та введення уповноважених осіб з 01 січня 2020 р. Окрім того, за новою редакцією Закону стає обов’язковим використання електронної системи ProZorro для державних закупівель вартістю від 50 тис. грн, тобто знижено вартісний поріг допорогових закупівель з 200 тис. грн до 50 тис. грн. Також, звітувати у системі ProZorro потрібно буде за всі закупівлі (навіть від 1 копійки). Олена Боярова зупинилась й на ключових моментах проведення процедур у вартісних межах 50-200 тис. грн для товарів чи послуг та 50 тис грн – 1.5 млн грн для робіт через спрощені процедури, або як альтернатива електронні каталоги “Prozorro Market”.

  

     По завершенню семінару перший проректор, голова тендерного комітету Ігор Ібатуллін наголосив на персональній відповідальності членів тендерного комітету та безпосередніх замовників закупівель, також зазначив, що розміри штрафів залежить від конкретного порушення та коливаються від 1 700 грн. до 170 000 грн.

І. Андрущенко,
провідний фахівець відділу державних закупівель

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook