В Ірпінському економічному коледжі відбулася зустріч із народним депутатом України Олександром Федієнком

23 січня 2020 року
     В Ірпінському економічному коледжі відбулася зустріч студентів, які навчаються за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія», з народним депутатом України, заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації Олександром Федієнком. На зустрічі також був присутній Микола Баран, директор компанії TV-NET, голова ради роботодавців коледжу.

     Директор коледжу Наталія Ільченко ознайомила Олександра Федієнка з історією коледжу, навчально-лабораторною базою, а також озвучила проблеми та питання, які турбують сьогодні колектив закладу, серед яких: позиціонування фахової передвищої освіти на рівні з професійно-технічною освітою в одній ланці професійної освіти, що може в майбутньому призвести до руйнації технікумів і коледжів; низький рівень заробітної плати викладачів, особливо фахівців з комп’ютерних технологій, наслідком чого є відтік педагогічних кадрів зі сфери освіти в інші галузі; відсутність коштів на модернізацію і осучаснення лабораторної бази, на проведення заходів із забезпечення пожежної безпеки; призначення стипендій, які отримують 45% від числа тих, хто навчається на бюджеті, і, як наслідок, молоді люди змушені працювати і не завжди ця робота на користь засвоєнню ними навчального матеріалу.
     Народний депутат поцікавився співпрацею з бізнесом, чи мають студенти змогу знайомитись з виробничими базами, як студенти проходять практику.

     Розмова із студентами виявилась жвавою і емоційною. Олександр Федієнко є експертом з питань кібербезпеки, телекомунікацій, ІТ-технологій та інформаційної безпеки, тому спілкування з майбутніми фахівцями з комп’ютерної інженерії було предметним і торкалося питань кібергігієни, кібербезпеки, діджиталізації, «держави в смартфоні», українського мовлення на Сході України.

     Студент 3 курсу Данило Бойсан зауважив, що процеси цифрової трансформації треба починати з початкових класів школи, а наразі в школі викладаються лише основи інформатики. На зауваження про те, що дипломи українських закладів освіти є «неліквідними» та деякі мови програмування є неактуальними, народний депутат відповів, що студенти мають усвідомити, що ЗВО дає базові знання, решта – робота кожного над собою, самонавчання, самоосвіта через короткотермінові курси, тренінги і та ін.

     А ще мова йшла про засоби інформаційної війни, Internet of Things (IoT), мобільні технології, за якими майбутнє.
     На завершення зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу комунікацію.

Оксана Погоріла,
завідувач відділом практичного навчання
Ірпінського економічного коледжу 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook