ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕХНОЛОГІЯ КОНСТРУКЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ» АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ

13 січня 2020, 14:02

 
На кафедрі технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавства факультету конструювання та дизайну технічні дисципліни «Матеріалознавство», «Технологія конструкційних матеріалів» і «Технологія машинобудування» викладаються англійською мовою з 2015 року. 
Досвід показав, що найбільш оптимальним варіантом є викладання матеріалу у вигляді презентації на англійської мові на великому екрані, який студенти переписують, а потім читають і перекладають. Викладач при цьому допомагає студентам правильно читати та перекладати. 
Для більш швидкого засвоєння англомовної термінології, що характерна для цих дисциплін, було видано двомовний навчальний посібник «Технологія конструкційних матеріалів» («Construction materials engineering») у 2016 році українською мовою, а в 2017 році англійською мовою (автори Афтанділянц Є.Г., Зазимко О.В., Лопатько К.Г., Іванова О.В.). 
Наявність двомовного посібнику дало можливість виконувати перевірку знань студентів шляхом надання їм тем презентацій з посібнику, які студенти самостійно підготовляли, доповідали та обговорювали на заняттях англійською мовою. 
При підготовки до іспиту по дисципліні «Технологія конструкційних матеріалів», студенти 2 курсу факультету конструювання та дизайну напрямку «Машинобудування» групи ГМАШ-1801 у грудні 2019 року зробили презентації англійською мовою, що були присвячені наступним розділам курсу: 
  • Powder material classification according to the application (Класифікація порошкових матеріалів за призначенням) - Бондар Д. В.;
  • Physical and technological bases of metal deformation (Фізико-технологічні основи деформації металів) - Йолдич О. О.;
  • Rolling of billets (Прокатування заготовок) - Михайлишин Д. О.;
  • Pressing of metals (Пресування металів) - Осадчий Є. О.;
  • Electric arc welding (Електричне дугове зварювання) - Киця В. О.

Бондар Д. В.
Йолдич О. О.
Михайлишин Д. О.
Осадчий Є. О.
Рис. Презентація англійською мовою модульних контрольних робіт  по дисципліні «Технологія конструкційних матеріалів» студентами групи ГМаш-1801.
Киця В. О.
 

Аналіз презентацій показав, що студенти засвоїли наданий їм матеріал, можуть самостійно його систематизувати, готувати цікаві презентації англійською мовою на сучасному рівні, задавати питання один одному та давати відповіді на англійської мові. 
Необхідно позначити, що декілька студентів не обмежились матеріалом наведеним у двомовному навчальному посібнику «Технологія конструкційних матеріалів» («Construction materials engineering»), а самостійно знайшли в інтернеті та додали в свої презентації цікаву інформацію, що не була наведена в посібнику. 
Наприклад, студентка Йолдич О. О. навела в презентації фільми по гарячої та холодної ковкі на англійської мові.

Hot forging (Гаряча ковка)
Cold forging (Холодна ковка)
Студент Бондар Д. В. навів фотографії порошків і електроконтактних порошкових виробів 
Фотографії порошків
Електроконтактні порошкові вироби

Студент Михайлишин Д. О. додав до схем наведених у навчальному посібнику фотографію заводського прокатного стану.
Картинки по запросу прокатування металу
Заводський прокатний стан

Студент Осадчий Є. О. показав приклади глибокої витяжки
Зображення, що містить у приміщенні, раковина, чашка, стіл

Опис створено з дуже високим рівнем достовірності
Deep Draw Stamping

А студентка Киця В. О. презентувала оригінальні фотографії зварної дугі.
Electric arc welding

В заключенні необхідно зазначити, що підготовка та доповідь студентами презентацій англійською мовою більш корисна при вивченні технічних дисциплін, що викладаються англійською мовою, ніж традиційні контрольні роботи. 
Доктор технічних наук, професор 
Афтанділянц Є.Г.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook