У ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження підвели підсумки за 2019 рік та сформулювали завдання на 2020!

29 грудня 2019 року

 

 26 грудня 2019 року відбувся збори трудового колективу ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Головним питанням став звіт «Про результати діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у 2019 р. та завдання на 2020 р.

     Директор ННІ Володимир Козирський у своїй доповіді наголосив, що хоч 2019 рік був продуктивним у роботі колективу проте у наступному році потрібно невідкладно вирішувати нагальні завдання, що стоять перед інститутом. У першу чергу це активізація профорієнтаційної роботи. У сучасних реаліях жорсткої конкуренції вузів під час прийомної компанії досягнення успіху можливе лише у випадку злагодженої роботи всього колективу.

     Одним з досягнень інституту у 2019 році є набір першої групи нової спеціальності 144 «Теплоенергетика». Сьогодні у ННІ навчається 653 студентів денної та 178 заочної форми навчання, з них на програмах підготовки бакалаврів: 437 – денна та 95 – заочна форма навчання, магістрів: 216 – денна та 83 – заочна форма навчання. У складних умовах нинішньої вступної кампанії в 2019 році студентами ННІ стали 326 вступника, у т.ч. 151 магістрів і 175 бакалаврів.
     Продовжується співпраця з Варшавським університетом наук про життя. У рамках програми подвійних дипломів цьогоріч двоє магістрів отримають одночасно диплом НУБіП України та Варшавського університету наук про життя, успішно захистивши магістерські роботи на міжнародні екзаменаційній комісії. У 2019 році на програму подвійних дипломів зараховані і проходять навчання у Варшаві студенти інституту.
     Успішним рік був і для учасників всеукраїнських олімпіад. Наші студенти продемонстрували ґрунтовні знання з математики та неординарний підхід до вирішення задач на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади серед студентів економічних та технічних закладів вищої освіти з навчальної дисципліни «Математика» і, рішенням журі, Жук Денис був нагороджений грамотою за оригінальний розв’язок математичної задачі в категорії Т серед студентів технічних вищих навчальних закладів України з навчальної дисципліни «Математика». У ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології А. Рахманіна стала другим призером серед магістрів, а А. Москаленко посів 4 місце серед бакалаврів. Загалом команда виступила рівно, що дозволило отримати загальне 3 командне місце. У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади для спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» магістр Олександр Авраменко був нагороджений дипломом першого ступеня як переможець Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ОС «Магістр».
     Успішно ведуть свою роботу Міжнародна науково-технічна інтернет-конференція «Проблеми сучасної енергетики і автоматики в системі природокористування» та семінар «Електротехнології та електрообладнання в системі біоресурсів і природокористування», який проводиться під егідою Національної академії наук України.
     Стартував українсько-індійський науково-дослідний проект «Науково-технічні основи створення комплексу енерготехнологічної переробки біомаси для отримання речовин з новими властивостями і підвищення їх комерційної цінності», що реалізовуватимуть у 2019-2021 роках. Наукові керівники проекту: S. Pugalendhi, професор кафедри інженерії відновлюваної енергії, Сільськогосподарський університет Таміл-Наду, Коїмбаторе, Індія; Микола Заблодський, професор кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій НУБіП України. Прикладне дослідження проводиться на стику таких наук, як електротехніка, теплотехніка та біотехнології.

     Усі виступаючі позитивно оцінили роботу колективу та основними завданнями на 2020 рік було визначено: посилення ефективності організації профорієнтаційної роботи; покращення якості практичного навчання студентів; посилення зв’язків з виробництвом, підвищення кількісних та якісних показників наукових публікацій НПП, докторантів і аспірантів в іноземних рейтингових журналах, у т.ч. тих, що індексуються в науково-метричних базах Scopus, Web of Science та ін.

     Звіт за підсумками діяльності інституту у 2019 році затверджено одноголосно.

Володимир Козирський,
директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook