КУРС ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК НА НОВИЙ 2020 РІК "ЙТИ ВПЕРЕД, ТВОРИТИ, НАВЧАТИ, ВИРОБЛЯТИ"

26 грудня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, конференц-зал

 

 

       У четвер, 26 грудня 2019 року об 10:00 відбулася Конференція трудового колективу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Порядок денний стосувався звіту про роботу факультету у 2019 та перспектив розвитку на новий 2020 рік.

Перше питання конференції було присвячено аналізуванню підсумків діяльності науково-педагогічного колективу факультету, результатам вступної кампанії 2019 року, проведеної навчальної роботи, наукової та інноваційної діяльності, розвитку міжнародної співпраці, позитивним змінам у  матеріально-технічному забезпеченні та завданням запланованим на 2020 рік. 



Декан факультету, професор Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко наголосила, що в умовах соціально-економічних, політичних, впливів ХХІ ст. впровадження концептуально нових підходів до забезпечення якості освіти має, вирішальне значення для ефективного функціонування факультету харчових технологій та університету в цілому. А педагогічне партнерство і компетентнісний підхід потребують створення нового освітнього середовища, що може бути забезпечено створенням принципово нових підходів та інструментів як до залучення абітурієнтів через популяризацію спеціальності, так і удосконалення якості навчального процесу та забезпечення  працевлаштування фахівців. З цією метою на факультеті було відкрито нові освітні програми, серед яких: ОП «Технологія оздоровчих харчових продуктів»ОП «Технологічна експертиза, якість та безпечність харчової продукції» та ОП «Ресторанні технології», знання з яких студенти  отримуватимуть вже з 1 вересня поточного року.



Також було проаналізовано особливості вступної кампанії 2019. Зокрема зазначено динаміку зарахування бакалаврів та магістрів спеціальності «Харчові технології» та магістрів спеціальності «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Наступного року заплановане відкриття нової спеціальності «Громадське здоров’я». Наголосила декан, також і на аспектах, які потрібно покращувати на факультеті, зокрема підвищення відсотка атестації електронних навчальних курсів та підвищення публікаційної активності НПП у виданнях, що входять до науково-метричних баз.

В обговоренні звіту  про роботу факультету у 2019 та перспективах розвитку на новий 2020 рік прийняли участь: проректор з навчальної та виховної роботи, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук  Сергій Миколайович Кваша. В перше чергу, звернувши увагу на позитивні кількісні та якісні показники діяльності факультету звернувся до науково-педагогічних працівників факультету та гостей наголосивши на необхідності удосконалення своєї діяльності в аспекті підвищення кваліфікації на виробництві та належному рівні володіння іноземними мовами. Адже ми живемо у період реформ, а це важливий підготовки конкурентоспроможних фахівців у сфері сільського господарства, харчових технологій та управління якістю. Колектив має підтримувати та прагнути до виконання високої цілі із забезпечення здорового харчування людини. В цілому позитивно оцінивши роботу факультету Сергій Миколайович запропонував затвердити звіт.





Завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професор Сухенко Юрій Григорович запропонував з урахуванням обставин, що склалися удосконалити профорієнтаційну роботу, а також сприяти та мотивувати студентів бакалаврів до патріотичної освіти, що є необхідним атрибутом сьогодення.



Завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції  професор Сухенко Владислав Юрійовичзосередив увагу на складності вступної кампанії 2019 та наголосив на єдності зусиль усіх співробітників факультету, що робить його більш потужним, успішним та конкурентоспроможним. Подякувавши колегам за плідну роботу подав пропозицію затвердити звіт.





Завідувач кафедри м`ясних, рибних та морепродуктів к.т.н., доцент Савченко Олександр Аркадійович виступив із словами підтримки діяльності факультету, подяки за виконану роботу та пропозиціями затвердити звіт.





Про важливість обраного напрямку «Нутриціологія» та «Громадське здоров`я» говорила академік Академії наук вищої освіти України, лікар-терапевт вищої категорії, доктор медичних наук, професор Національного медичного університету ім. О.О. БогомольцяМойсеєнко Валентина Олексіївна.









Також зі словами подяки за цікаве та змістовне навчання на факультеті висловилися студенти бакалаврату та магістратури, що були присутні на засіданні.








В результаті обговорення звіт  про роботу факультету за 2019 рік та

плани перспективи розвитку на новий 2020 рік прийняли одноголосно.



Закінчили урочисте засідання вітальним номером від студентства.

 



Наталя Сілонова,

д.б.н., доцент,

секретар факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook