Колектив Бережанського агротехнічного коледжу схвалив звіт директорки Світлани Пилипишин

26 грудня 2019 року
IMG 0443   
     Грудень – не лише останній місяць року, але й можливість оглянутися назад і підсумувати, як минув рік, що зроблено, а що таки не вдалося, набратися сміливості і спробувати щось спланувати на рік прийдешній.

IMG 0416  IMG 0486

81146156 577663532797725 2565139096930353152 o  80056494 577663892797689 5649415739946303488 o

     За розпорядженням ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка 23 грудня 2019 року пройшли збори трудового колективу Бережанського агротехнічного коледжу. До уваги присутніх директорка Світлана Пилипишин запропонувала звіт «Про результати діяльності ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» у 2019 році та завдання колективу на 2020 рік». Крім основних досягнень, очільниця закладу проаналізувала і ті проблеми, які постали перед коледжем у 2019 році, а також окреслила коло завдань на 2020 рік, насамперед що стосується реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива–2020», Стратегічного плану розвитку коледжу на 2016-2020 рр., Закону України «Про фахову передвищу освіту».

81114416 577660236131388 1669138554535542784 o

     На зібрання завітали і гості: Іван Чайківський, народний депутат України, Богдан Опальчук, заступник начальника відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України та Мирослав Лехіцький, голова ради роботодавців коледжу, начальник районних електромереж.

IMG 0451  IMG 0471

IMG 0463  IMG 0527

     На початку засідання директорка привітала майстра виробничого навчання Ореста Кудловського з 40-річним ювілеєм його педагогічної діяльності, який припадає на 27 грудня 2019 року, викладачку циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Уляну Дудку з успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук, викладача циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій Миколу Пукала з ювілейним днем народження.

     Звітуючи, Світлана Пилипишин наголосила на тому, що робота відділень, циклових комісій була спрямована передусім на підвищення якості освітнього процесу, примноження та модернізацію навчально-методичної та матеріально-технічної бази, підвищення якості практичного навчання та курсової підготовки, удосконалення та урізноманітнення шляхів профорієнтаційної роботи, виконання заходів реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива–2020». Серед головних здобутків 2019 року наступні:

  • виконання на 100% доведеного державного замовлення (170 місць), збільшення частки студентів, які навчаються за умов договору;
  • успішно проведено акредитацію спеціальностей «Прикладна екологія» та «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж»;
  • отримано ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері фахової передвищої освіти за вісьмома спеціальностями;
  • реалізовується ступенева система підготовки фахівців. 22 випускники коледжу цьогоріч продовжили навчання в НУБіП України. 40 студентів (100% ліцензійного обсягу) набрали на бакалаврську програму «Автомобільний транспорт» у коледжі. 101 випускник коледжу продовжив навчання в Бережанському інституті;
  • відбулося нарощування кадрового потенціалу (збільшилася кількість штатних працівників з науковими ступенями, викладачів з педагогічними званнями та вищими кваліфікаційними категоріями);
  • здійснюється співпраця з Міжнародними організаціями щодо стажування викладачів та студентів за кордоном та роботодавцями щодо організації більш ефективного практичного навчання в коледжі задля створення нових баз практик та місць працевлаштування, підвищення кваліфікації викладачів;
  • проводиться виховна робота, покращились здобутки в спортивній діяльності;
  • викладачі коледжу пройшли курс навчання Мережевої академії Cisco від НУБіП України, про що отримали сертифікати і є на сьогодні інструкторами академії. Розширено сферу застосування пакету G Suite for Edukation. Викладачі коледжу є постійними учасниками освітньої навчальної мережі Microsoft.

     Протягом звітного періоду усі педагогічні працівники коледжу брали активну участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях; семінарах та майстер-класах, організованих НМЦ вищої та фахової передвищої освіти; обласних та районних конференціях, семінарах, круглих столах. Директорка коледжу звернула увагу на навчально-методичну роботу педагогів: за звітний рік підготовлено 40 навчальних посібників та методичних розробок, 5 з яких подано на конкурс «Педагогічний Оскар» НМЦ ВФПО. 250 електронних навчально-методичних комплексів розміщені на порталі дистанційного навчання Moodle.

     У 2019 році на базі коледжу було проведено олімпіаду з інформатики серед студентів ЗВО I-II рівнів акредитації та науково-практичний семінар викладачів інформатики ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області на тему: «Сучасні аспекти формування інформаційних компетентностей студентів ЗВО І-ІІ рівнів акредитації»; олімпіаду з іноземних мов та науково-практичний семінар викладачів іноземних мов ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області; спільний семінар вчителів фізики й астрономії Бережанського району, Саранчуківської ОТГ та викладачів Бережанського агротехнічного коледжу на тему: «Інноваційні технології як чинник формування в учнів та студентів розвивальної діяльності та дієвий фактор підвищення результативності освітнього процесу на уроках фізики та астрономії»; семінар «Конструктивна взаємодія з молоддю як умова створення безпечного і комфортного освітнього середовища закладу освіти» за участю практичних психологів і заключний етап Всеукраїнського конкурсу «Психолог року» та ряд інших конференцій, семінарів.

     Студенти коледжу протягом звітного періоду брали участь у всеукраїнських предметних олімпіадах серед студентів ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області та різноманітних конкурсах. Вибороли І місце з англійської мови, інформатики і комп’ютерних технологій, української літератури та економічних дисциплін, ІІ місце з німецької мови, економічних дисциплін та у фіналі VІІІ Фестивалю студентської науки в НУБіП України і на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України Тернопільської області; ІІІ – з математики, вищої математики та на І Всеукраїнському хакатоні з робототехніки.

     За останній рік значно покращилася робота з практичної підготовки студентів, збільшилася кількість договорів з підприємствами області на створення баз виробничих практик, керівниками практик проводились показові заняття у господарствах. Налагоджується співпраця з роботодавцями через посередництво Ради роботодавців коледжу.

     Очільниця коледжу відзначила і суттєві зрушення в міжнародній діяльності. Ведеться робота щодо виконання спільних зобов’язань відповідно до підписаних угод з Жешувським університетом (Польща), Вищою школою ім. Вітольда Пілецького (м. Освенцім, Польща). Ведеться робота з налагодження співпраці з Білоруським державним педагогічним університетом імені Максима Танка. Підписано декларацію про співпрацю з Швейцарською спілкою «Агроімпульс» для проходження аграрної практики студентів.

     Важливе місце в коледжі, акцентувала директорка, відводиться виховній роботі, фізичному вихованню студентів і спортивно-масовій роботі. Працює 7 колективів художньої самодіяльності, 6 спортивних секцій (футбол, волейбол (чоловічий, жіночий), легка атлетика, теніс, настільний теніс). Традиційними є проведення конкурсів «Козацькі забави» серед представників сильної частини коледжу та «Нумо, дівчата!» серед жінок і дівчат; спартакіади «Роби з нами, роби, як ми, роби краще за нас», присвяченої Міжнародному дню здоров’я серед викладачів, студентів, вчителів та учнів шкіл району й міста. Візитівкою нашого навчального закладу є проєкт «Сова» – щорічна церемонія нагородження кращих викладачів та студентів у різних номінаціях. Незмінно проводяться фестивалі «Голосіївська весна»Героїчної пісні, вечір краси «Міс та Містер БАТК». Окремо Світлана Пилипишин відзначила роботу студентської організації.

     Багато зроблено за рік і для розвитку та зміцнення матеріально-технічної бази коледжу: поточні ремонти навчальних приміщень, корпусів, зварювальної, ковальської майстерні. Проведено частковий ремонт системи опалення, ремонт трубопроводу. Придбано комп’ютери, принтери, мультимедійну техніку, телевізори для оснащення навчальних приміщень.

     Серед основних завдань на 2020 рік Світлана Пилипишин визначила реалізацію заходів Програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020», провести акредитацію освітніх програм 274 Автомобільний транспорт за першим бакалаврським рівнем та ОКР «Молодший спеціаліст», ліцензування спеціальності 231 Соціальна робота на провадження освітньої діяльності у сфері фахової передвищої освіти; постійне підвищення якості освітнього процесу, забезпечення реалізації ступеневої освіти через створення інтегрованої неперервної системи відбору і підготовки студентів за схемою «загальноосвітня школа, ліцей – коледж – університет», підвищення якості профорієнтаційної роботи, нарощування кадрового потенціалу шляхом збільшення частки викладачів з науковими ступенями, вдосконалення, зміцнення матеріально-технічної бази; організувати заходи щодо дотримання нормативно-правових актів з протидії і запобігання корупції та недопущення нестатутних відносин та ряд інших; формувати у студентської молоді активну соціально-життєву позицію.

IMG 0509  IMG 0519

IMG 0534  IMG 0544

     В обговоренні звіту взяли участь Мирослава Гаховська, головна бухгалтерка коледжу, Маріанна Михайлишин, завідувачка відділення комп’ютерної інженерії та електротехніки, Уляна Бурдаш, голова циклової комісії спеціальних економічних дисциплін, Юлія Шулик, голова студентської організації коледжу. Виступаючі відзначили позитивні зміни, які відбулися в коледжі протягом звітного періоду, внесли пропозиції щодо вдосконалення матеріально-технічної бази, залучення коштів до спецфонду коледжу, акцентували увагу на удосконаленні забезпечення якості освітнього процесу, підготовки студентів до участі в олімпіадах, конкурсах, складання ЗНО; продовженні пошуку нових форм і методів профорієнтаційної роботи; продовженні співпраці з представниками бізнесу; розширенні зв’язків із закордонними закладами освіти та установами.

IMG 0427  IMG 0560

     Іван Чайківський наголосив на давній співпраці з коледжем. «Зараз ми на порозі двох глобальних змін, які стосуються майбутнього освіти:

– виділення в окрему групу закладів, що готуватимуть фахівців для аграрного напрямку економіки;

– модернізація процесу підбору працівників, відповідно до вимог ринку та часу.

     Ми бачимо, як швидко змінюється світ довкола нас. Не завжди ми можемо чекати на фахівця відповідного напрямку та кваліфікації. Тому найважливіше – вміти передбачити та спрогнозувати тенденції.

     В коледжі зроблено дуже багато, якщо ми говоримо про відповідність сучасним вимогам. Головне – не зупинятися», – підсумував свій виступ народний депутат. Щиро побажав цього колективу.

IMG 0430  IMG 0571

     Богдан Опальчук, заступник начальника відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України позитивно відзначив роботу колективу Бережанського коледжу в усіх напрямках. Водночас наголосив на тих викликах, які сьогодні стоять перед усіма коледжами й університету, і країни в цілому. Зробив і ряд критичних зауважень щодо малої кількості вступників до базового закладу з числа випускників коледжу, неповного використання ліцензійних обсягів на підготовку фахівців за окремими спеціальностями, покращенні й активізації науково-дослідної роботи викладачів. Він зазначив, що головною вимогою сьогодення є профорієнтаційна робота, покращення матеріально-технічної та інформаційної бази, забезпечення якісної освіти тощо. Це саме ті чинники, які роблять заклад конкурентноздатним.

IMG 0584  IMG 0476

     Мирослав Лехіцький як голова ради роботодавців коледжу наголосив на поглибленні тісної співпраці з роботодавцями, в цілому належно оцінив якість підготовки студентів коледжу, які проходять виробничі та переддипломні практики в місцевому РЕМі та окреслив нові шляхи і можливості працевлаштування випускників коледжу.

     Світлана Пилипишин висловила вдячність ректору НУБіП України Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку, ректорату університету за постійну увагу, підтримку коледжу, привітала усіх з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

     На завершення зборів педагогічна рада коледжу розглянула та затвердила «Правила прийому до ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» для здобуття ОС «Бакалавр».

IMG 0599  IMG 0440

     Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт директора коледжу Світлани Пилипишин та обрали її, а також голову первинної профспілкової організації Бережанського агротехнічного коледжу Ольгу Михайлишин делегатами на конференцію трудового колективу НУБіП України.

Олег Калатало,
заступник директорки з навчальної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook