Захист магістрів на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції: презентуємо інновації в галузі

24 грудня 2019 року

   На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції відбулась святкова та видатна подія, як і кожен рік - захист магістрів денної і заочної форми навчання спеціальності 152 «Метрологія та інформаційновимірювальна техніка», освітньої програми  «Якість, стандартизація та сертифікація», яка відбулась на  тижні із 09.12.2019 р. – 13.12.2019 р.

   Магістри кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції представили свої магістерські дослідження на розгляд екзаменаційної комісії, яка була представлена у складі голови комісії Ольги Демиденко (ректор Інституту підготовки фахівців «УкрНДНЦ»), Владислава Сухенка (доктор технічних наук, професор, зав. кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції), Лариси Баль-Прилипко (доктор технічних наук, професор, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК), Наталії Сілонової (кандидат біологічних наук, доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції). Секретарем екзаменаційної комісії була призначена Головатюк Галина Степанівна, старший лаборант кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції.

 

       Відразу хочеться відзначити, що здобувачі ОС «Магістр» виявили високий рівень знань, комунікативну компетентність, вміння давати стислі змістовні відповіді, фахово вести дискусію, відповідаючи на запитання членів екзаменаційної комісії, чим приємно вразили голову комісії Ольгу Демиденко, яка в свою чергу відмітив професійне зростання та якість підготовки фахівців особливо у практичній складовій.

    Аналіз поточної успішності, підготовлених доповідей і відповідей на запитання членів комісії та оцінок, отриманих студентами денної форми на захисті магістерських робіт, свідчить про набуті професійні знання, високий рівень написання більшості магістерських робіт.

 

Магістри у своїх доповідях продемонстрували високий рівень знань та практичну підготовку магістра із якості, стандартизації та сертифікації, висвітлили актуальні питання результатів проведених власних практичних досліджень.
 

У магістерських роботах цікавими є, з практичної точки зору:
- розроблені рекомендації щодо впровадження стандарту ДСТУ ISO\IEC 17025 у ветеринарній лабораторії ТОВ «Нива Переяславщини»;
- розроблені елементи системи управління безпечністю в умовах закладу громадського харчування (дошкільний заклад), в умовах рибних магазинів «Флагман», для компанії «Смачні традиції», мережі ресторанів «Мафія»;
- розроблену процедуру «Управління постачальниками» для ПП «Сторожук» Миколаївської обл.;
- розроблені елементи СУЯ в умовах ТОВ «Південний консервний завод дитячого харчування» м. Херсон, ТОВ «Арка +», для деревообробного підприємства «Форест Технолоджі»;
- розроблені елементи Global G.A.P. в умовах ТОВ «Сади Донбасу».

 

 

 

 

 
Результати захисту магістерських робіт

 

Груп

Кількість студентів

Оцінки

Середній бал

5

4

3

2

1

18

11

3

4

-

4,38

Екзаменаційна комісія відмічає, що більшість студентів при захисті магістерських робіт показала високий рівень підготовки, всі роботи виконані на актуальні теми і мають практичну цінність та відзначає роботи: Зінченка Р.С., Слегиної А.І., Ільчука Н.В., Квітко Ю.С., Петренка В.О., Гливук Н.М., Білевської А.П., Чернецької Л.М.

 

Екзаменаційна комісія рекомендує до впровадження:
1. Процедуру «Управління постачальниками» в системі менеджменту переробного підприємства «Сторожук» Миколаївської обл.;
2. Рекомендації щодо впровадження стандарту ДСТУ ISO\IEC 17025 у ветеринарній лабораторії ТОВ «Нива Переяславщини»;
3. Систему управління якістю в ТОВ «Південний консервний завод дитячого харчування» м. Херсон;
4. Розроблені елементи системи управління безпечності і умовах дитячого дошкільного закладу;
5. Розроблені елементи Global G.A.P. в умовах ТОВ «Сади Донбасу».

Розроблені відповідно: Білевською А.П., Гайдайчуком І.В., Селіховим І.В., Синельниковою В.П., Чернецькою Л.М.
 



ДИПЛОМ З ВІДЗНАКОЮ:

1. Зінченко Роман Сергійович
2. Ільчук Назарій Васильович
3. Квітко Юлія Сергіївна
4. Слегина Анастасія Ігорівна

ЗВИЧАЙНОГО ЗРАЗКА:

1. Білевська Анна Петрівна
2. Білосорочка Максим Володимирович
3. Петренко Віталій Олександрович
4. Гайдайчук Іван Володимирович
5. Гижа Наталія Миколаївна
6. Дебела Ольга Олексіївна
7. Моцний Іван Юрійович
8. Прончук Олександра Олексіївна
9. Решетник Тетяна Миколаївна
10. Селіхов Іван Вікторович
11. Синельнікова Валерія Петрівна
12. Тимчук Роман Богданович
13. Чернецька Лідія Миколаївна
14. Ло Ле

 

Аналіз поточної успішності, підготовлених доповідей і відповідей на запитання членів комісії та оцінок, отриманих студентами заочної форми на захисті магістерських робіт, свідчить про набуті професійні знання; високий рівень написання більшості магістерських робіт.
У магістерських роботах цікавими є, з практичної точки зору розроблені:
– проекти ТУ У:
«Сосиски з використанням харчових волокон (апельсинові волокна)»
«Чорниця та лохина свіжа. Технічні умови»
«Технологія напівкопчених ковбас збагачених молочними білками»
«Паштет оздоровчий. Технічні умови»
«Закваска на основі молочно-кислих бактерій для силосування кормів. Технічні вимоги»
«Томати органічні. Технологія вирощування»
– проект стандарту "Технологія вирощування птиці методом органічного виробництва";
– елементи системи НАССР виробництва напівфабрикатів із м’яса птиці в умовах ТОВ «Комплекс Агромарс», розроблення НАССР плану для виробництва заморожених ягід, системи НАССР при виробництві варених ковбасних виробів в умовах ТОВ «Пирятинський делікатес»;
– елементи належних практики при тепличному вирощуванні огірків в ТОВ «Пуща Водиця», при виробництві продукції птахівництва в умовах ПРАТ «Миронівська Птахофабрика»;
– розроблення елементів СУЯ в умовах лабораторії «Ветеринарно-санітарної експертизи» Золотоніського міського ринку, для готельних послуг, для ТОВ «Укрхарчокомплекс», для ТОВ «Іллінецький цукровий завод»;
– розроблення процедури оцінки безпечності меду, отриманого в умовах приватної пасіки Іллінецького р-ну Вінницької області, розроблення елементів системи управління OHSAS в умовах ПАТ Миронівського м’ясопереробного заводу «Легко», розроблення системи управління безпечністю кормів на ТОВ «Поліссяагроком», в умовах ТОВ «Агромарс» Київської обл., ТОВ Науково-виробнича фірма «Урожай»;
– створення системи відстежування товарів для гарантування безпечності при зберіганні на розподільчому центрі мережі «WOG»;
– розроблення процедури вхідного контролю овочів та фруктів в розподільній мережі АТБ;
– розроблення елементів системи екологічного менеджменту в умовах ТОВ «Укрхарчпром», рекомендацій щодо екологізації виробництва в умовах ВАТ «Олком», елементів екологічного менеджменту на деревообробному підприємстві Київської області.

 

Результати захисту магістерських робіт

 

Груп

Кількість студентів

Оцінки

Середній бал

5

4

3

2

1

41

28

12

1

-

4,66

 

Екзаменаційна комісія відмічає, що більшість студентів при захисті магістерських робіт показала високий рівень підготовки, всі роботи виконані на актуальні теми і мають практичну цінність та відзначає роботи: Гармаша А.П., Ахтирка О.М., Маланчука С.І., Гавриш О.Д., Любенко М.В., Лукащук Я.Ю., Іскри К.О., Кучеренко А.О.
Екзаменаційна комісія рекомендує до впровадження:
1. ДСТУ «Технологія вирощування птиці методом органічного виробництва» розроблено Коцюбою Альоною.
2. ТУ У «Технологія напівкопчених ковбас збагачених молочними білками» розробленого Яремченко Максимом.
3. ТУ У на паштет «Паштет оздоровчий. Технічні вимоги», розроблений Ярошовець Тетяною.
4. ТУ У «Чорниця та лохина свіжа. Технічні умови», розроблені Скоробогатько Дашею.
5. Розроблені елементи належних практик при тепличному вирощуванні рослин (Войтенко В.Д.).
7. Розроблені заходи покращення систем управління якістю і безпечністю в умовах ТОВ «Комплекс Агромарс» Київської обл., цукрового заводу в Вінницькій обл., в ТОВ «Поліссяагрокорм» Рівненської обл., в ТОВ «Пирятинський делікатес» (григорович К., Ярута К., Гавриш О., Любенко М., Кравченко Р.)
8. Розроблено процедуру оцінювання персоналу в умовах компанії «Vita Kin» (Овсієнко Н.);
9. Кафедрі стандартизації та сертифікації с.-г. продукції продовжити дослідження за напрямками: управління якістю, стандартизація, метрологія, сертифікація с.-г. продукції, товарів, послуг.

 

Екзаменаційна комісія рекомендує до вступу в аспірантуру Зінченка Р.С.

 ДИПЛОМ З ВІДЗНАКОЮ:

1. Маланчук Сергій Іванович
2. Ахтирко Олег Миколайович
3. Гавриш Оксана Дмитрівна
4. Гармаш Андрій Петрович
5. Лукащук Яна Юріївна
6. Любенко Марина Валентинівна
7. Пашук Яна Олександрівна

ЗВИЧАЙНОГО ЗРАЗКА:
1. Борисенко Євгеній Анатолійович
2. Войтенко Владислав Дмитрович
3. Григорович Катерина Михайлівна
4. Дем'яненко Аліна Валеріївна
5. Ігнатенко Олександра Станіславівна
6. Скоробогатько Даша Володимирівна
7. Кравчишак Назар Володимирович
8. Мазуренко Маргарита Максимівна
9. Нагібович Сергій Олександрович
10. Наталуха Анастасія Костянтинівна
11. Наталуха Віталій Юрійович
12. Овсієнко Наталія Василівна
13. Паращенко Ольга Олександрівна
14. Товстенко Алла Василівна
15. Харченко Дмитро Маскимович
16. Яремченко Максим Ігорович
17. Ярошовець Тетяна Романівна
18. Ярута Катерина Євгенівна
19. Аблятіпова Азіза Мансурівна
20. Дегтярьов Рустам Миколайович
21. Коцюба Альона Вікторівна
22. Кравченко Анатолій Андрійович
23. Кравченко Руслан Олексійович
24. Кравчун Марії Анатоліївни
25. Кучеренко Андрій Олександрович
26. Лозенко Валентина Володимирівна
27. Погребняк Тетяна Семенівна
28. Предко Олена Сергіївна
29. Сенчило Віктор Анатолійович
30. Іскра Ксенія Олександрівна
31. Солоха Сергій Михайлович
32. Сорочук Віталій Володимирович
33. Федько Олександр Михайлович
34. Фофанов Віталій Володимирович

 

Викладачі та співробітники кафедри сердечно і щиро вітають випускників з успішним захистом!

Бажаємо подальших творчих успіхів, злетів професійного і особистісного характеру, натхнення, життєвих перемог!

Нехай ця сходинка на шляху вашої освіти стане відправною точкою до професійного життя і спонуканням до саморозвитку й надалі.

 

Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та

сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook