ПОЄДНАННЯ ІНОВАЦІЙ ТА ПЕРСПЕКТИВ У НАУКОВИХ СЕМІНАРАХ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ТА АСПІРАНТІВ – ЗА СПІВПРАЦІ З РАДОЮ РОБОТОДАВЦІВ

23 грудня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12, ауд. 315

     Розвиток промислового підприємства в сучасних умовах господарювання є основою ефективного інтегрування України у світову спільноту, адже саме промисловість є основним джерелом наповнення бюджету, базою для запровадження інновацій і сталого розвитку держави.

    Знайти гарну роботу – мета будь-якого випускника. Допоможе в цьому багаж придбаних знань і відкритий ярмарок вакансій. Вивчившись, майбутній фахівець в хороших умовах завжди стане відмінним працівником. Головне питання, де і як йому знайти застосування своїм знанням.

   В рамках співпраці з роботодавцями та згідно нової Концепції підготовки магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, яку започаткувала декан проф. Баль-Прилипко Л.В. під час навчання по спеціальності 181 «Харчові технології», напрямів підготовки «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів», «Нутриціології» та аспірантів освітньо-наукової програми «Технологія харчової продукції»  щотижнево відбуваються науково-практичні семінари по актуальним питанням харчової галузі.

    В грудні 2019 року відбувся семінар  від компанії «Alma-Veko, Food» - один з найбільших українських виробників комплексних функціональних і смакових сумішей для харчової промисловості, де вже працюють наших 7 випускників.

      Без харчових добавок неможливо уявити сучасні продукти: полиці супермаркетів просто спорожніли б. Модифікатори роблять їжу привабливою на вигляд, зберігають її свіжість і різноманітні властивості.

     Технолог компанії, випускниця факультету харчових технологій НУБіП України (2017 р.) Тетяна Тонкушкура наголосила, що в наш час існує велика кількість синтетичних продуктів, що виготовлені на основі синтезу органічних речовин. До них відносяться і харчові добавки які вносяться в продукти харчування для самих різноманітних цілей. Наприклад, щоб надати бажаний аромат, смак або колір, створити необхідну консистенцію продукту. Харчові добавки також використовують для повної або часткової заміни натуральної сировини. Без деяких добавок сучасна харчова промисловість не могла б існувати.

   Також в грудні місяці відбувся науково-практичний семінар з компанією Chr. Hansen. Директор компанії Олег Рибачук, яка розробляє і виробляє інгредієнти для харчової, фармацевтичної та сільськогосподарської промисловості, висловила своє бачення застосування харчових добавок акцентував, що «…враховуючи багаторічний досвід компанії з підприємствами харчової промисловості ми знаємо, як важливо відповідати вимогам споживачів щодо здорової, безпечної і зручної в споживанні продукції, а також надавати клієнтам необхідні для них інноваційні, універсальні і економічно вигідні рішення».

   Під час науково-практичного семінару майбутні фахівці разом з представниками компанії провели ряд екперементальних досліджень, ознайомилися з складом сировини представлених добавок, переглянули презентацію сучасних інноваційних рішень при виготовлені натуральних та синтетичних харчових добавок.
 

 

   Ще одним спікером на семінарі стала компанія «Пріоріті Інтернешенл», яка спеціалізується на виробництві та реалізації харчових інгредієнтів для м’ясної, молочної та хлібопекарської промисловості.

    Олександр Чернов директор ТОВ «Пріоріті Інтернешенл» розповів про тонкощі застосування чистого копчення при виробництві харчових продуктів, які є сучасною альтернативою традиційному копченню. Наприклад, спеціальні коптильні ароматичні продукти призначені для поверхневої обробки харчових продуктів, в т.ч. фаршу і шинки, і надають їм традиційний золотисто-коричневий колір і приємний, добре знайомий копчений смак.

 

   Під час науково-практичного семінару майбутні фахівці мали змогу ознайомитися з новітніми трендами, альтернативними методами приготування харчових продуктів, продегустувати м’ясні вироби, приготовані різними способами, а також навчитися основам застосування харчових добавок та сумішей в перспективній галузі. 

Валентина Ісраелян,
асистент кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook