Участь студентів 1 курсу 1 групи у заході «День пісні кобзаря»

14 жовтня 2018 року

     Студенти 1 курсу 1 групи відвідали  захід  «День пісні кобзаря», який був присвячений історії виникнення кобзарства і був проведений на  території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника (вул. Лаврська, 9, корп. 9).

    Мандрівні музиканти, вуличні виконавці, кобзарі відомі в Україні з давніх часів. Вони були тісно пов’язані  з культурою та історією українського народу, адже музики формували українську самосвідомість, збирали, зберігали та передавали творчість народу, викладаючи її у піснях та думах, оповіданнях та казках під ліру, кобзу або бандуру. Кобзарі завжди були своєрідною ланкою між минулим і сьогоденням.
    Походження струнних музичних інструментів (кобзи, бандури та ліри) на території України від часів Київської Русі засвідчують писання арабських мандрівників, настінні розписи Софійського собору в Києві, опис придворного оркестру князя Святослава Ярославича.
     Історія кобзарства в Україні – довга та складна і до сьогодні повністю ще не вивчена. Кобзарство – це самобутнє явище світової культури. А справжнє мистецтво, слава про нього воістину не мають кордонів. Традиції кобзарства ніколи не переривались.
     Кобзарство сьогодні – це цілюще джерело, наповнене духом народної козацької пісні та кобзарської думи. Тож недаремно черпають з нього молоді кобзарі високу духовну і моральну чистоту, яка виховує в них естетичний смак, почуття любові до святинь рідної землі, батьківських традицій і сприяє вихованню національної гідності українського лицарства.
 
Куратор 1 курсу 1 групи, доцент Немова Т.В.
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook